Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Kötelező feltüntetni a mobiltelefonok sugárzási értékét San Franciscóban

Kötelező lesz feltüntetni a mobiltelefonok és más eszközök elektromágneses sugárzási mértékét San Franciscóban, miután a kaliforniai nagyváros törvényhozó testülete elsöprő többséggel megszavazta, hogy a vásárlókat tájékoztatni kell az őket érő sugárzás mennyiségéről.

A törvény 300 dolláros (68 ezer forintos) büntetéssel sújtja azokat az üzleteket, ahol nem tüntetik fel részletesen, hogy a különböző távközlési eszközök használóit milyen mértékű elektromágneses sugárzás éri.

Ha a törvényt Gavin Newson polgármester is aláírja, akkor jövő év elejétől San Francisco lesz az Egyesült Államok első olyan városa, ahol az elektromágneses sugárzás mértékéről is tájékoztatni kell a felhasználókat. Tudósok, iparági szakértők és más érdekvédelmi szervezetek már régóta azon vitatkoznak, hogy a mobiltelefon-használat káros-e az egészségre.

Elfogadott tény, hogy az ionizáló elektromágneses sugárzás, mint a röntgen- vagy a gammasugárzás, rákot és genetikai mutációkat okozhat.

Szintén elfogadott, hogy a nem ionizáló elektromágneses sugárzás nagy mennyiségben szintén káros az egészségre.

A vita mindössze arról folyik, hogy milyen kockázatot jelentenek a kisebb intenzitású, nem ionizáló sugárzást használó mobiltelefonok és más, vezeték nélküli technológiákat alkalmazó híradástechnikai eszközök.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napszemüvegek UV-tesztje

Alighogy megkezdődött a nyár, az Országos Meteorológiai Szolgálat máris rendkívüli erősségű… Tovább olvasom