Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Kötelező az alkoholszonda nyártól a francia autókban

Kötelező lesz az alkoholteszt minden francia gépkocsiban 2012. július 1-től. A használatra azonnal alkalmas szonda nélkül autózókat pedig november 1-től meg is büntethetik a rendőrök, 11 euróra - jelent meg a csütörtöki francia hivatalos közlönyben.
Az intézkedés minden motoros járművet - kivéve a motorkerékpárt - vezető francia személyt érint. A Franciaországban közlekedő külföldi sofőrökre, illetve járművekre azonban nem vonatkozik az új szabályozás.

Nicolas Sarkozy államfő másfél évvel ezelőtt jelentette be: minden autós számára kötelezővé kívánja tenni, hogy legyen nála szonda, de időpontot akkor nem közölt. A köztársasági elnök az intézkedéssel kívánja csökkenteni az alkohol hatása alatt elkövetett autóbalesetek számát, amelyek közel harmada halálos.

A francia szórakozóhelyek számára egyébként tavaly november óta kötelező a kijárat közelében alkoholszonda elhelyezése, amelyet a távozó vendégek meggyőződésük szerint igénybe vehetnek, 2010 január 1. óta pedig minden új, forgalomba kerülő buszra felszerelnek indításgátló alkoholtesztet, amely 2015 szeptemberétől minden buszon kötelező lesz.

Franciaországban tavaly 3970-en vesztették életüket az autóutakon, amely alig 0,55 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. Öt évvel ezelőtti megválasztását követően Sarkozy célul tűzte ki, hogy 2012-re 3 ezerre csökkenti a közúti balesetek halálos áldozatainak számát.

Olvasóink írták

  • 3. BJ.MÓVÁR 2012. március 12. 14:17
    „Egyszerű,nem kell venni francia kocsit,tiltakozásul ! Különben se kellene venni,már csak Trianon miatt se!!!!”
  • 2. pozdorja 2012. március 07. 13:49
    „Ne feledjük, magyar származású! A vér nem válik vízzé.”
  • 1. Bali01 2012. március 02. 16:50
    „jó azért látni,hogy ezeken a csúszómászókon akik nálunk tevékenykednek,és "törvényeket alkotnak" is vannak akik túl tudnak tenni még ezeken is...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar videókért fizet a YouTube.hu

Megkapják az őket megillető jogdíjakat a magyar zenészek - szerzők és művészek a YouTube… Tovább olvasom