Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Kötélen a Niagara felett: három órás élő adás az átkelésről

Három órányi főműsoridőt szentel a Niagara-vízesés feletti kötéltáncos átkelésnek az egyik legnagyobb amerikai tévétársaság, az ABC.
Három órányi főműsoridőt szentel a Niagara-vízesés feletti kötéltáncos átkelésnek az egyik legnagyobb amerikai tévétársaság, az ABC.

A mutatvány a tervek szerint június 25-én lesz, a 33 éves Nik Wallenda produkálja. Bő fél kilométer hosszú drótkötélen teszi meg az utat.

Az amerikai férfi pár hónapja kapta meg a szükséges engedélyeket az Egyesült Államoktól és Kanadától. A két ország határán lévő vízesés felett több mint száz éve nem "járt" senki, illetve nem kísérletezett hasonló vakmerőséggel a tilalmak miatt.

Wallenda kérelmét először határozottan elutasította a Niagara Park kanadai bizottsága, de aztán februárban megszavazta az engedélyt, kikötve, hogy húsz évente csak egyszer történhet hasonló mutatvány. Amerikai oldalról már tavaly szeptemberben jóváhagyták a dolgot.

A férfinak amúgy a vérében van a kötéltánc családi kötelék révén: cirkuszos família leszármazottja, felmenői hét nemzedék óta űzik ezt a mesterséget, így aztán maga a Wallenda név is "kötelez". Nik kétévesen már tudott kötélen járni, és hat esztendősen kezdett álmodozni arról, hogy egyszer átsétál a Niagara felett.

A családban mindazonáltal nem mindenki járt kötélen szerencsével. Nik dédapja 78 évesen lezuhant, és halálra zúzta magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb tömeges aktfotózást tervez Spencer Tunick

A Müncheni Ünnepi Játékok megnyitója alkalmából szervez újabb tömeges aktfotózást Spencer Tunick. Tovább olvasom