Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kóstolj, és oszd meg! - közösségi boros portál nem szakértőktől

A jó bor évezredek óta összehozza embereket, ez a 21. századra szemernyit sem változott.
A jó bor évezredek óta összehozza embereket, ez a 21. századra szemernyit sem változott.

A bor még mindig téma, akár a gasztronómia szemüvegén keresztül tekintünk rá, akár egy baráti összejövetel ürügyének vesszük.

Ideje volt már, hogy az internet is beszálljon ebbe a diskurzusba, és létrejöjjön egy olyan közösségi boros portál, melyen keresztül nem csak a borokat ismerhetjük meg vagy tanulhatjuk kóstolni, hanem ahol olyan emberek találkozhatnak, akiknek segítségével létrejöhet Magyarország legnagyobb, mindenki által szabadon használható borértékelő adatbázisa, a borozunk.hu, melyet végre nem a borszakértők egy szűk csoportja ír össze, hanem azok, akik tényleg iszák: mi.

Az oldalt 2010-ben Juhász Attila,  Erdős Bence és Dr. Zöldy Máté idnította el. 

Mikor és hogyan fogalmazódott meg bennetek a borozunk.hu ötlete?

Egy új, inspiráló amerikai üzleti könyv, a ReWork elolvasása után gyorsultak fel az események. A könyv egyik alapgondolata, hogy ha van egy ötleted, akkor kezdj bele. Elég, ha heti pár órát szakítasz rá abból az időből amit tévézésre, sörözésre, bulizásra szánnál. Ezekből a pár órákból meglepően messzire el lehet jutni.

Észrevettük továbbá, hogy a minőségi borok fogyasztása kezd terjedni a fiatalabb generációk között is, akik viszont már aktív használói a közösségi médiának. Egy ilyen véleménycserélő, kommunikációt serkentő és élményeket megosztó közösségi oldal izgalmas kihívásnak tűnt.

Mi a célja az oldalnak?

Az hogy közös online fórumot teremtsen a magyar borfogyasztó és borkedvelő emberek számára, hogy lehetővé tegye a bor kóstolás és értékelés tudatosságának fokozását, kóstolási napló vezetést biztosítson egyszerű és könnyen érthető feltételrendszerrel.

Cél még a kulturált borfogyasztás elősegítése és a magyar borok megismertetése az érdeklődőkkel, és hogy az oldal kommunikációt kezdeményezzen a bort fogyasztó laikusok és profik között. Nem utolsó sorban szeretnénk összegyűjteni egy hatalmas adatbázist a magyar borokról és borászatokról, amit bárki használhat.

Mi a legjobb emléketek, ami az oldalhoz kötődik?

Mindannyiunknak más, szerencsére sok szép emléket őrzünk a honlap elindítása óta. Az egyik kóstolón például találkoztunk Marcsival, aki mesélte, hogy Egerben, a Szépasszonyvölgyben találkozott a borozunk.hu matricával egy pince szelelőjén. Az ilyesmi jó érzéssel tölti el az embert. Szintén jó visszagondolni az egyéves születésnapunkra is, mely egy szuper baráti beszélgetésbe torkollott.

Hol látjátok magatokat 5 év múlva?

Szeretnénk egyfajta origóvá válni, ahol érdemes utánanézni bármilyen bornak. Ez azt is jelenti, hogy olyan kommunikációs csatornává kell válnunk, ahol egy-egy apró pince is könnyedén elérheti azokat, akik szeretik a borait. Milyen egyszerű is lenne, ha kapnék értesítést, hogy a kedvenc borászatom holnap a közelben tart borkóstolót, vagy a kedvenc borom most épp a szomszédos boltban is megvehető.

Egy olyan közösségi oldalt képzelünk el öt év múlva, ami a felhasználók aktivitása miatt meghatározó, releváns vélemény és információ gyűjtő hely a bor iránt érdeklődőknek. Színes, aktív, élettel teli, friss.

Mit gondoltok a magyar borfogyasztásról?

Határozottan fejlődik. Már tényleg van egy olyan réteg aki értékeli és egyre jobban érti is a borokat. Mi pont őket célozzuk meg. Szerintünk ugyanis nem kell szakértőnek lenni, hogy beszéljünk a borról. Másrészt abban is biztosak vagyunk, hogy Magyarország egyik kincse ami mögött fel lehet sorakozni, az a bor. Közösséget teremt, az emberek kezdenek egyre tudatosabban kóstolni, ismerkedni a hazai borokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a TV Maci - Önnek bejön?

Hétfő délután volt az új maci, pontosabban macik premierje. Ha lemaradt, nézze meg a párost! Tovább olvasom