Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Klassz Tehetségek gálakoncertje

Magyarország tíz Klassz Tehetsége, vagyis a legnevesebb külföldi iskolákban híres mesterektől tanuló tíz legígéretesebb, friss diplomás klasszikus zenésze mutatkozik be kedd este a budapesti Trafóban.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és Borbély László zongoraművész közreműködésével a fiatal muzsikusok többek között Csajkovszkij, Schumann és Mozart műveiből adnak elő. A Hungarofest Klassz Zenei Irodája az Oktatási és Kulturális Minisztérium közreműködésével a 2008-2009-es évadban kezdte el támogatási programját.

Mint Erdődy Orsolya, az iroda vezetője elmondta: a kiemelkedő tehetségű fiatal zenészek az ő segítségükkel egy évet tölthetnek el valamely nemzetközi intézményben, ahol kiváló művészektől tanulhatnak, rangos versenyeken vehetnek részt.

A keddi koncertet Győri Noémi, a Klassz Tehetségek program egyik tavalyi díjazottja - a nemzetközileg is elismert sikeres fuvolista - vezeti fel.

A gála fellépői az idei Klassz Tehetségek program támogatottjai: Fülei Balázs zongoraművész, aki 2008 novemberében New Yorkban, a Carnegie Hallban adott debütáló koncertet, azóta számos nemzetközi versenynek volt győztese, jelenleg Tel-Avivban Emanuel Krasovsky tanítványa.

A 2004 őszén alakult Nádor Vonósnégyes több hazai és nemzetközi fesztiválon is részt vett, míg Mali Emese 2004-ben szerezte meg zongoraművész-tanári diplomáját, majd pedig a salzburgi Mozarteumban vendéghallgatóként tanult.

Állandó kamarapartnere Rohmann Ditta, aki tizenéves kora óta koncertezik Európa-szerte. A koncerten fellép majd a muzsikus családba született Seleljo Erzsébet szaxofonista, aki jelenleg a bécsi konzervatóriumban Lars Mlekusch növendéke és Szabó Réka hegedűművész is, aki a Royal Scottish Academy of Music and Drama posztgraduális képzésének hallgatója.

Játszik Somfai Gábor brácsás is, aki zenélt már Kocsis Zoltán és Fischer Ádám vezénylete alatt is, most még a Trinity College of Music FPS (Future Problem Solving) kurzusát végzi.

A koncerten a Liszt Ferenc Kamarazenekar (művészeti vezető: Rolla János) és Borbély László zongoraművész közreműködésével felcsendül majd Fauré, Pártos Ödön, Csajkovszkij, Schumann, Glazunov és Mozart egy-egy műve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Daróczi feketekeretes képet adott magáról karácsonyra

Daróczi Dávid halálának tragikus körülményei a mai napig kétségek között tartják gyászoló szeretteit. Tovább olvasom