Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Kizárták a csalót: buszozott a maratoni futóversenyen

Nemcsak futott, hanem buszozott is egy maratoni futás 3. helyezettje Nagy-Britanniában
Nemcsak futott, hanem buszozott is egy maratoni futás 3. helyezettje Nagy-Britanniában - derült ki a verseny eredményhirdetése után.

A sportszerűtlen férfi, Rob Sloan a Kielder Water-i maratoni 32. kilométerénél úgy érezte, elfáradt, és úgy döntött, hogy busszal "fut" tovább. A járműről egy park fás részén pattant le, és addig bujkált, míg az élmezőny fel nem bukkant.

Első azért mégsem akart lenni, sőt, még a második futót is elengedte, csak utána szökkent ki az erdőből és eredt a nyomukba. A harmadik helyért járó trófeát nagy örömmel vette át a 31 éves férfi, ám nem sokáig büszkélkedhetett vele, mert lebuktatták szemtanúk, akik látták "bujdosását". Sloan eleinte felháborodottan tagadta buszozását, de idővel kénytelen volt vallani. Most feltehetően kizárják a sportklubból, amelynek jó ideje tagja, és jó esélye van rá, hogy soha többé nem indulhat maratoni futáson. Díját megkapta a valódi harmadik, aki igencsak csodálkozott, hogy honnan keveredett elé Sloan, mivel végig 3. volt a futásban.

"A végén már kételkedni kezdtem magamban, annyira csökönyösen állította, hogy mögöttem jött" - mondta Steven Cairnes, a valódi bronzérmes. "Õ volt az egyetlen futó, aki gyorsabban tette meg a táv második feléét az elsőnél" - idézte Steve Cram volt maratoni világcsúcstartót, a szervezőjét a The Daily Telegraph című brit lap.

Nem Sloan az első brit maratoni csaló. 2009-ben egy 69 éves férfi 16 kilométert rövidített a londoni maratonin, minek eredményeként 3 óra 5 perces rekordot döntött, később azonban törölték eredményét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűnös vagyok! - vallott az alsónadrágos merénylő

Bűnösnek vallotta magát a detroiti bíróság előtt az a nigériai férfi, aki az alsóneműjébe rejtett… Tovább olvasom