Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Kitty nem követni, diktálni akarja a divatot

Feelinkita... a márka, amely beírhatja a divattörténelembe Magyarország nevét. Laposa Kitty ruhái akár a milánói Fashion Weeken is megállnák helyüket, s az sem elképzelhetetlen, hogy egy nap Gisele Bündchen mutatja be a párizsi kifutón a fiatal tehetség ruhakölteményeit. A rábapatonai lány ismét tarolt az Aranyolló versenyen.Merész, élénk színek, aszimmetrikus formák, lendületesség, nőiesség... Ezekkel a szavakkal lehetne összefoglalni a Feelinkita fashiont, a Laposa Kitty alkotta márkát, amelyet már az országon kívül is elismernek.

Aranyérmes kollekciók

Kitty tavaly robbant be a köztudatba, miután a Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola által rendezett Aranyolló verseny mindhárom kategóriájában tarolt. Alkalmi és fantáziaruhája első, míg hétköznapi viselete második lett. A csupán 22 éves tehetségre hamar felfigyelt a média, magazinok hasábjain s a TV 2 műsorában is szerepelt.

– A tavalyi verseny mérföldkő volt az életemben, az hozta meg számomra a hírnevet. Ezek után hatalmasat nőtt a vendégköröm, augusztusig tele a naptáram. Korán kelek, van úgy, hogy fél négykor, s késő estig dolgozom az iskola mellett – mondta kicsit nyúzott arccal a rábapatonai lány, aki a 11. Aranyolló versenyen is rengeteg elismerésben részesült.

Utolsó öltések a kocsiban

– Tavaly magasra tettem a mércét, így idén még nagyobb erőbedobással kellett készülnöm. A sok megrendelés miatt két kategóriában, az alkalmi és a hétköznapi viseletben indultam. Egy héten keresztül, éjt nappallá téve varrtam, szabtam, mértem, vágtam, amíg elkészítettem a tökéletes melegítőt, majd az alkalmi ruhát – mesélt Kitty a versenyről, ahol a hétköznapi kategóriában elhódította az első helyezést. – Sajnos az alkalmi viseletre nem maradt túl sok időm, a versenyre tartva a kocsiban még öltögettem, de így sem lettem kész...

Extravagáns melegítő

Az alkalmi ruhát meghökkentő, mégis ízléses színekből készítette. A melegítő pedig nagy patentjaival s formájával extravagáns megjelenést kölcsönzött.

– Mindig az a célom, hogy olyan ruhát készítsek, ami egyedi mind színösszeállításban, mind formailag, s mégis nőies. A hangsúly mindig a kerekebb idomokon van, hiszen az vonzza a tekintetet. Sosem rajzolom le a terveimet, mivel magam előtt látom, s varrás közben is rengeteg ötletem támad, teljesen inspiratív a munkám. Az alkalmi öltözékem tavaly lila volt. Akkor mindenki megütközve nézett rám, s a színválasztásomat öregesnek, divatjamúltnak találták. Aztán láss csodát, a lila lett az új fekete. Elnézve a Baross úton hömpölygő tömeget, ritka, akin akár kiegészítőben vagy ruhadarabban ne jelenne meg a sötét árnyalat. Idén a khakit, a neon-  és a méregzöldet választottam. Mondanom se kell, döbbenet fogadta ismét a tervemet, ám az összképet és a reakciókat elnézve a választásom helyesnek bizonyult... – ecsetelte a fiatal divatdiktátor, aki ezzel a szereléssel ugyan nem nyert semmit, mégis többen fotózták s bámulták, mint bárki mást. Sőt, Kitty elárulta, ezt a ruhát szánja saját menyecskeruhájának a jövőben. – Hasonlót varrtam a TV 2 Aktív műsora szerkesztőjének esküvőjére is, csak az övé egyszerűbb szabású volt és piros. Az enyém zöld lesz... S miért? Mert nem akarok sablonossá válni, hagyományt és trendet követni, én diktálni akarom a divatot! 

Aranyolló verseny (Kertics Dia fotói).

Felirat a kirakaton

A melegítőben a család is segédkezett, a hatalmas patentokat nagypapája szerezte be korábban, s ma már nem is gyártanak hasonlót. A tűzéseket dédnagyapja – aki mellesleg híres szabómester volt – tűzőgépével készítette el.

– Hétköznapi viseletre szakosodtam, így erre nagyobb energiát is fordítottam. Azt, hogy nyertem, elsősorban a szeretteimnek köszönhetem, hiszen a tehetségem a család apraja-nagyjától sűrítődött belém. A nagypapám asztalos, kreatív ötletei és csodás kézügyessége van. A szabászasztalomat is ő készítette. De igazán a dédnagyapámtól eredeztetem a tehetségem. Dédmamám pedig a legnagyobb kritikusom, 96 évesen gobelinezik, s büszke rám, hogy továbbviszem férje hagyatékát.  

A lány üzletet szeretne Győrött, s tervei között szerepel, hogy a fővárosban is megmutassa tehetségét.

– Szeretnék egy kis butikot varrodával, ahol pólókat, trikókat, nadrágokat készíthetek, s fogadnám a megrendeléseket. Mindenképpen szükség van erre, mivel a kis zugom, a dolgozószobám telis-tele anyagokkal, térdig járok a ruhákban. Álmom, hogy Náray Tamás, Makány Márta és Zoób Katti mellett egy nap talán Laposa Kitty ruháiban is gyönyörködhetnek egy csinos, exkluzív kirakatban, amelyre nagy betűkkel írva vagyon: Feelinkita fashion.Aranyolló verseny (Krizsán Csaba fotói).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi lenne, ha a férfiak lennének a világ abszolút urai?

Tovább olvasom