Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kitiltották az erdőből a rejtélyes tündéreket

A fák tövében megjelenő több száz piciny tündérajtó és mini kunyhócska után a hatóság besokallt, és tündértilalmat vezetett be az angliai erdőben.
Mágikus lények lepték el az angliai Somersetben található Wayford Woods erdőt. Az erdészek egyre szaporodó mini tündérajtókra figyeltek fel, amik száma mára több százra duzzadt. Az, hogy ki, vagy kik, helyezték el a díszes faajtókat, rejtély - írja a Metro.

Az első tündérajtó, aminek kilincse és zsanérjai is vannak, tizenöt évvel ezelőtt bukkant fel. Ezt nem egyszerűen a fa gyökeréhez támasztották, mint a legtöbbet, hanem a készítő üreget vájt a fába, amibe ágyat rakott, mintha lakna ott valaki.

További képekért kattintson a fotóra!
További képekért kattintson a fotóra!

Az első ajtót több tucat másik követte, a környék nagyon népszerű lett az egyre több tündérajtó, és néhány centis kunyhók miatt. Tavaly már több mint 200 ajtót számoltak össze az erdészek, de úgy érzik, valahol határt kell szabni.

"Nem vagyunk tündérellenesek, de már az a veszély fenyeget, hogy kicsúszik az egész az ellenőrzésünk alól" - mondta el Steven Acreman, a Wayford Woods Jótékonysági Alapítvány vezetője.

Az alapítvány vezetője azt is elmondta, hogy az ajtók mögött gyakran rövid üzenetek jelennek meg. Ebből arra következtetnek, hogy a helyiek készítették a tündérajtókat, hogy a gyerekek üzenetet hagyhassanak a láthatatlan teremtményeknek.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jane Fonda szerint megsérült a világ férfidominanciája

Jane Fonda színésznő, nőjogi aktivista, aki egyúttal arra figyelmeztetett, hogy "semmi sem lehet… Tovább olvasom