Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Kislányokat erőszakolt meg, életfogytiglant kapott

Életfogytiglanra és további 20 év szabadságvesztésre ítélték kedden egy poligámiát hirdető szekta vezetőjét a texasi San Angelóban, mert nemi erőszakot követett el egy 12 és egy 15 éves lányon, akiket "spirituális feleségeinek" nevezett.
Warren Jeffs, a mormon egyházból kiszakadt Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Fundamentalista Egyháza nevű szekta vezetője akkor is csak 45 év múlva szabadulhat leghamarabb, ha büntetését jó magaviselet miatt megfelezik. Az ítélet indoklása szerint a férfi arra használta fel egyházvezetői pozícióját, hogy "személyes (szexuális) étvágyát és vágyait kielégítse".

Jeffs ellen olyan hangfelvételeket használtak fel bizonyítékul, amelyek szerint "égi házasságot" ígért a két lánynak. A hanganyag arról tanúskodott, hogy a férfi megpróbálta elhitetni velük: az a küldetésük és úgy engedelmeskednek a törvénynek, ha tudják, hogy "hogyan kell szexuális izgalomba jönni és ebben egymást segíteni" és hogy készen kell állniuk arra, hogy szükség esetén "vigaszt" nyújtsanak neki.

"Vegyétek le a ruhátokat. Most tegyétek meg" - szólította fel a felvétel szerint a lányokat Jeffs, amit sikoltások követtek. - "Ne gondoljatok a fájdalomra; a mennybe fogtok jutni" - nyugtatgatta áldozatait a férfi.

Warren Jeffs
Warren Jeffs


Jeffs a feljegyzései szerint isteni elrendeltetésnek gondolta, hogy egyre fiatalabb lányokat tegyen magáévá. A szektavezetőnek a becslések szerint mintegy 10 ezer, poligámiában élő követője lehet. A többnejűség doktrínáját a mormon egyház több mint egy évszázada elvetette.

Erich Nichols ügyész szerint a Warren Jeffs által elkövetett bűncselekmények több évtizeden át tartottak és áldozatainak száma több százra tehető. A vád a bizonyítási eljárás során bebizonyította: a vádlott tisztában volt azzal, hogy 2005-ben szövetségi körözést adtak ki ellene, és hogy elrendelte az ellen felhasználható lemezek és szövegek megsemmisítését. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elől a poligámista különböző rejtekhelyeken bujkált, olyan kiskorú lányok társaságában, akiknek házasságot ígért.

A férfi immár a nyolcadik személy, akit a texasi Eldoradóban található Sóvárgás Jeruzsálem Után elnevezésű ranch lakói közül szexuális bűncselekmények miatt elítéltek. A szekta további négy tagja még tárgyalásra vár.

Az esküdtszék félórányi tanácskozás után döntött úgy, hogy Jeffs bűnös. A vádlott, aki a per utolsó szakaszában maga látta el a védelmét, és aki az eljárást vallásüldözésnek próbálta meg beállítani, nem élt az utolsó szó jogával.

Olvasóink írták

  • 1. BsBe 2011. augusztus 10. 09:28
    „Ez is csak Amerikában fordulhat elő, hogy ilyen mértékű büntetést kap. Nálunk lehet, egy "ejnye, ilyen nem kellene csinálni", azt is felfüggesztve. Ha csak előtte nem állapítják meg, hogy nem is ő, hanem a gyerek a hibás, mert kierőszakolta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ruhák 200 lufiból

Léggömbökből alkot ruhákat egy divattervező Japánban. Tovább olvasom