Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Kisebb ház méretű nemesi sírt tártak fel Görögországban

A sírban cserépedényeket, bronzból készült lószerszámok, íjak és nyílhegyek mellett, fésűket, ékszereket, pecsétet és egy pecsétgyűrűt találtak a régészek, ami azért érdekes, mert a mükénéi korszakban a nőket temették el ékszereikkel.
Szokatlan módon számos ékszert és más értékes használati tárgyat találtak a régészek egy bronzkori nemes síremlékében, amelyet Görögország déli részén tártak fel.

A görög kulturális minisztérium hétfői közleménye szerint az Orkhomenosz közelében talált 3350 éves sírkamrába egy 40-50 évesen elhunyt férfit temettek.

A kisebb ház méretű, 42 négyzetméteres síremlék érdekessége, hogy csak egyszer használták, pedig az ilyen típusú sírkamrákba rendszerint generációkon át újra és újra temettek, s a régebbi temetkezési tárgyak olyankor összekeveredtek az újabbakkal, esetleg ellopták azokat.

A mükénéi korszakban Orkhomenosz fontos központnak számított. A nemes sírjában cserépedényeket, bronzból készült lószerszámokat, ékszereket, íjakat és nyílhegyeket, fésűket, pecsétet és egy pecsétgyűrűt találtak a régészek.
Az ékszerek jelenléte azért különleges a férfisírban, mert a mükénéi korszakban a nőket temették el ékszereikkel - fűzte hozzá a tárca.

Az ásatások egy éve folynak a Proszilio régészeti helyszínen egy ötéves együttműködési program keretében, amelyben a helyi régészeken kívül az athéni British School és a Cambridge-i Egyetem szakemberei vesznek részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kristen Stewartot választotta a Chanel az új reklámfilmjéhez

Kristen Stewartot választotta a Chanel az új reklámfilmjéhez
A Ringan Ledwidge rendezésében készült reklámban Kristen Stewart ébred öntudatára és szabadul meg… Tovább olvasom