Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Kirúgták az ellenőröket - bliccel boldog-boldogtalan

Megtudták az utasok, hogy kirúgták az ellenőrök többségét, ezért sokan nem is vettek erre a hónapra bérletet Pécsett.
A 17-ből már csak négy jegyellenőr dolgozik a pécsi buszokon, 13-at ugyanis elbocsátották. A Pécsi Közlekedési Zrt.-nek új vezetése van, akik átszervezik az egész céget. Az első lépésük az volt, hogy elküldték azokat az ellenőröket, akikre a legtöbb panasz érkezett az utasoktól. Amíg nem vesznek fel helyettük újakat, addig a négy megmaradt ellenőr járja a pécsi buszokat.

Pécsett eddig 17 jegyellenőr dolgozott. Ezentúl azonban csak negyedannyi esély van arra, hogy a bliccelőket elkapják, ugyanis már csak négy ellenőr van, a többit elbocsátották. A pécsiek szerint így könnyen lehet bliccelni a buszokon. Információink szerint ebben a hónapban 40 millió forinttal kevesebb folyt be a bérletek eladásából. Ez azt jelenti, hogy körülbelül hatezren nem vették meg a decemberi bérletet. Keczer László, a Pécsi Közlekedési Zrt. új vezérigazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: azokat az ellenőröket küldték el, akik nem bántak megfelelően az utasokkal. Megvizsgálták az elmúlt évek adatait, s csupán négy ellenőr volt a 17-ből, akik a többieknél lényegesen több pénzt hoztak a cégnek, illetve akikkel kevesebb gond volt. A vezérigazgató hozzátette: céljuk egy utasbarát közlekedési társaság létrehozása, ahol talán nincs is szükség a napi ellenőrzésekre. Tervezik továbbá, hogy jövőre - az országban elsőként - bevezetik a mobil jegyrendszert. Ez azt jelent, hogy telefonnal is lehet majd jegyet váltani, 30 vagy 120 percre.

Olvasóink írták

  • 3. MTT 2008. december 08. 07:36
    „hát most nem jól teszik, ha tehetik?”
  • 2. pancser 2008. december 07. 23:36
    „Hm! Érdekes módon kétféle ellenőrt szabad fikázni a médiákban. Aki a parkolási cédulákat ellenőrzi, meg a aki a menetjegyeket, bérleteket. Akinek nem tetszik az ellenőr ne utazzon. BP. a bliccelők fővárosa, egy bliccelő országban. Még ahhoz sincsa joguk, hogy a személyi adatokat hitelesen föülírják. Aztán ráfizetéses a helyi közlekedés, főleg BP.-en és nyafognak támogatásért. Sommás véleményem, aki utazik fizessen! Nem az ellenőrt kell elküldeni, hanem a módszeresen bliccelőket fekete listára tenni, kitiltani!”
  • 1. jockey 2008. december 07. 22:26
    „Talán 40 millióból kijött volna még néhány ellenőr fizetése. A BKV is csak csodálkozik, mekkora a bevétele, mióta egy kicsit figyelnek a bliccelőkre. Persze a pécsi hozzáállásban nincs semmi meglepő. Ez az ország a csalásról szól. Lásd országgyűlési választások. Na, meg az eredménye, amit most is élvezhetünk.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn hó, kedden köd, szerdán eső lesz

A jövő héten a sokéves átlag körüli hőmérsékleten változékony idő várható. hétfőn hózáporok is… Tovább olvasom