Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Kiosztották a 2017-es formatervezési díjakat

A díjazott munkák között van vezeték nélküli okosfitneszezköz, multifunkcionális kerékpáros kiegészítő, társadalmi problémákra reflektáló ruhakollekció és a reformáció tanait bemutató köztéri installáció is.
Tíz projekt nyerte el 2017-ben a Magyar Formatervezési Díjat, amelyet a Design Hét megnyitóján adtak át pénteken Budapesten. A díjazott munkák között van vezeték nélküli okosfitneszezköz, multifunkcionális kerékpáros kiegészítő, társadalmi problémákra reflektáló ruhakollekció és a reformáció tanait bemutató köztéri installáció is.
 

A nemzetgazdasági miniszter által meghirdetett pályázatra 2017-ben mintegy 300 pályamű érkezett be, ezek közül négy kategóriában tíz projektet díjazott a szakmai bírálóbizottság.
   
Magyarország soha nem lesz ásványkincsekben gazdag ország, nekünk a szellemi erőre kell koncentrálni és arra az adottságra, amely a tudásban rejlik - mondta a díjátadó ünnepségen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
    
Kiemelte: ha ezt nem aknázzuk ki, Magyarország nem tud versenyképes ország lenni, nem tud versenyképes maradni.

Ez a mai formatervezésidíj-átadó ünnepség legfontosabb üzenete: mindenkinek lehet olyan gondolata, olyan ötlete, amely, ha el tud jutni egy piacképes termék megvalósításáig, akkor az Magyarországot versenyképesebbé tudja tenni, a magyar gazdaságot segíteni tudja

- mutatott rá a miniszter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudja meddig bírja egy jaguár a víz alatt? Nézze meg!

Tudja meddig bírja egy jaguár a víz alatt? Nézze meg!
Tovább, mint gondolná! Tovább olvasom