Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Kínos helyzetekre gyógyír a humor

Rudolf Péter színész-rendezőnek egyszer levált előadás közben a cipőtalpa, Kasza Tibor, a Crystal énekese pedig esett már be hason a színpadra...

Mindketten azt vallják, a kínos helyzeteket csak humorral és kellő öniróniával szabad megélni.

– El tudja azt képzelni, milyen lehet, ha ötezer ember lát meg mezítelenül zuhanyzás közben? Na ilyen érzés volt, amikor egy nagy koncertünkön technikai félreértés történt: a kezdés előtt több mint egy perccel lehullt a nagy fekete függöny. Kata fésülködött, én háttal álltam – érzékeltette a kínos jelenetet Kasza Tibor, a Crystal énekese. Arról mesélt nekünk, milyen ciki helyzetekbe kerülhet egy előadó a színpadon.

Hideg zuhany bármikor érheti az embert a hétköznapokban is. Akadnak olyanok, akik akaratukon kívül, de folyamatosan kellemetlen helyzetbe kerülnek. Kasza Tibort és Rudolf Pétert arra kértük, meséljenek arról, egy ismert ember hogyan kezeli a kínos helyzeteket. A sok szereplés felvértezi-e az embert trükkökkel az ellen, ha kinevetik?

Kasza Tibor
Kasza Tibor

Tibor szerint mindig kellő humorral kell ezeket a szituációkat megélni, akkor semmi sem kínos. – Soha nem veszem túl komolyan magam, rendelkezem éppen elég öniróniával: tudok nevetni magamon. Ez akkor is így volt, amikor előre szóltak a rendezők: egy gödör van a színpadra vezető lépcsők végén – mégis mindhárman beleléptünk, és szinte hason csúszva értünk fel a pódiumra. Az a helyzet is elég faramuci tud lenni, amikor egy koncerten négyszer van áramszünet, próbálod menteni a helyzetet, ami már menthetetlen. Olyan is előfordult egy színpadi játék alkalmával, hogy egy tüsihajú, kék ruhás kisgyereket fiúként mutattam be, miközben kislány volt. Na, de Kati se semmi. Bármikor képes elfelejteni bármelyik dalunk szövegét. Semmivel össze nem téveszthető arcot vág ilyenkor. Segíteni se tudunk neki, mert elkezdi összevissza hasonló hangzású szavakkal pótolni azt, ami kiesett. Mi ilyenkor legbelül jókat nevetünk – mesélte élményeit az énekes, akivel megesik, a magánéletben is kellemetlen helyzetbe kerül. Rossz az arcmemóriája, így napi rendszerességgel előfordul vele, hogy percekig nem tudja hova tenni azt, akivel megállt az utcán beszélgetni.

Rudolf Péternek is eszébe jutott egy megmosolyogtató történet. Négy-öt évvel ezelőtt a Vörösmarty Színház Pelikán Kamaraszínházában játszották az És Rómeó és Júliát, amikor az előadás első perceiben levált az egyik cipőtalpa.

Rudolf Péter
Rudolf Péter

– A közönség első soraitól mindössze fél méterre játszottunk, minden feltűnik ilyen távolságból. Nem tett volna igazán jót a drámai jeleneteknek, ha azon nevet a közönség, hogy klattyog a cipőm talpa. A többiek is rögtön észrevették, mi történt, az egész előadást kétméteres sugarú körben játszottuk le. Nagyon kellett koncentrálnom, hogy a síelő mozgásom ne legyen olyan szembetűnő. Bevallom, akkor és ott folyt rólam a víz, persze az előadás után sírva nevettünk a történteken a feleségemmel, aki a társulat másik felét alkotta – mesélte Rudolf Péter. Ő is elmondta, az ehhez hasonló helyzeteket mindig kellő humorral kell kezelni. – Félek az olyan emberektől, akiknek nincs öniróniájuk. Elég zavaros világban élünk ahhoz, hogy ezt a tulajdonságát ne mellőzhesse az ember – fűzte hozzá a Jászai Mari-díjas, kiváló művész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obamáékat majmolják az amerikaiak

Az amerikaiakról közismert, hogy titkos élvezettel figyelik a gazdag és híres emberek életét. A… Tovább olvasom