Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Kínába exportálják a nagynevű angol iskolát

Sanghajban nyit nemzetközi kampuszt a hírneves angol Harrow School, amely európai tantervét és hagyományait exportálja a kelet-kínai metropoliszba.
A legjobb angol iskolák egyikeként számon tartott, idén 442 éves Harrow School 2015 szeptemberében nyitja meg kapuit a 24 milliós városban a kínai és nemzetközi iskolások előtt.

Az eredeti formájában kizárólag fiúkat tanító, bentlakásos iskola sanghaji kampusza lányokat is fogad majd, s a tanulók választhatnak, hogy otthon vagy a kampusz kollégiumában kívánnak-e lakni - ismertették a terveket az iskola képviselői hétvégén Sanghajban.

A többek közt Winston Churchill egykori angol miniszterelnök, Dzsaváharlál Nehru korábbi indiai miniszterelnök, Lord Byron költő vagy James Blunt énekes alma matereként is ismert Harrow School hagyományos, európai tantervét hozza el a kelet-kínai metropoliszba, nem igazítják azt a kínai iskolarendszer elvárásaihoz.

Az első évben részlegesen indul az oktatás, az általános iskola elsőtől ötödik osztályig fogadnak tanulókat, összesen 250-et. Később a középiskola utolsó osztályáig futó, teljes tizenhárom évfolyamot indítanak majd, összesen másfélezer tanulóval.

Az iskola a város keleti felében lévő Putung városrészben kap helyet, a 25 ezer négyzetméteres területén épülő kampusz kínai jegyeket is visel majd, s egyebek mellett egy ökokertet is kialakítanak majd benne.

A Harrow School 2005-ben Pekingben, két éve pedig Hongkongban is megnyitotta egy-egy kampuszát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalódtak a falubeliek Gregor Bernadettben

A bálványosiak túlnyomó része cseppet sem örült a színésznő keltette felhajtásnak, bujkálásukkal… Tovább olvasom