Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Kim Dzsong Un hajviseletével reklámozza magát egy londoni fodrász

A fodrász az észak-koreai vezető portréjával kínál férfi vendégeinek akciós hajvágást áprilisban. Amikor az illetékesek kérdőre vonták, kizavarta őket.
Az észak-koreai vezető, Kim Dzsong Un portréjával kínál férfi vendégeinek akciós hajvágást áprilisban egy londoni fodrászat. A provokatív reklám miatt a londoni észak-koreai diplomáciai képviselet illetékesei kérdőre vonták a tulajdonost, ám ő kitessékelte őket üzletéből - számolt be róla a BBC News.

Az MCM Hair Academy kirakatában látható poszter - amelynek "Bad Hair Day?" felirata az észak-koreai vezető közelmúltbeli rendeletével viccelődik, amely szerint a diákoknak olyanra kell vágatniuk a hajukat, mint az övé - nem csak a követség munkatársainak figyelmét keltette fel, egyre több kíváncsiskodó és turista zarándokol el az üzlethez.

Karim Nabbach
Karim Nabbach

A szalon hirdetése április 9-én került ki az ablakba, a következő napon pedig két, magukat az észak-koreai követség munkatársainak mondó férfi kereste fel a fodrászatot, és az üzletvezetőt követelték.

A fodrászatban dolgozó Karim Nabbach szerint a menedzser azt mondta nekik: "Ez nem Észak-Korea, ez Anglia, mi itt demokráciában élünk, úgyhogy sajnálom, de ki kell fáradniuk a szalonomból".

Az ominózus plakát, ami kiverte a biztosítékot.
Az ominózus plakát, ami kiverte a biztosítékot.

Az üzletvezető később a rendőrséget is kihívta, és beszámolt nekik az észak-koreai látogatókról. Kiderült, hogy a követség is megkereste a rendőrséget, amely viszont nem állapított meg törvénysértést.

"Azóta nem merült fel semmi gond, de a plakát turistaattrakcióvá vált" - mesélte Nabbach a BBC-nek.

A fodrász arról is beszélt a BBC Radio 4 egy műsorában, hogy a posztert nem politikai állásfoglalásnak szánták, csupán egy "pimasz" reklámkampány volt a cél.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kígyóinvázió egy középiskolában, be kellett zárni

Naponta legalább 30 kígyót találtak amivel nem bírtak a közegészségügyi dolgozók, így jobbnak látták… Tovább olvasom