Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Kiebrudalták a McDonald´s-ot Milánó központjából

Költöznie kellett a McDonald's-nak Milánó központjából. Az önkormányzat úgy döntött, hogy a székesegyház melletti gyorsbüfét inkább divatbutikkal helyettesíti.
Huszonnégy millió eurós kártérítési perrel fenyegette meg a várost a gyorsétterem, miután a milánói önkormányzat nem hosszabbította meg az amerikai multinacionális vállalattal kötött bérleti szerződést.

Tizenkilenc év után kellett elhagynia a gyorsbüfének az északolasz város szívében, a dómmal szomszédos I. Umberto vásárlóudvarban levő üzlethelységet, amelyet a Prada divatház kapott meg.

Az olasz kereskedelem és a luxuscikkek javára hozott diszkriminatív döntésről beszélt Roberto Masi, a McDonaldís Italia vezérigazgatója, azt is hangsúlyozva, hogy a milánói gyorsbüfé közel száz embernek adott munkát évente másfélmilliós vendégforgalommal.

Antidemokratikus választásról írt a milánói sajtó is, arra emlékeztetve a McDonald's helyett a Pradát választó városvezetést, hogy Milánó központját nem kizárólag milliomosok látogatják, és olcsó vendéglátóhelyek nélkül a városcentrum elnéptelenedik.

Az I. Umberto csarnokban sorakoznak Milánó legdrágább üzletei és a "sültkrumpliszag" zavarta az itt található hétcsillagos luxusszálló vendégeit - tették hozzá az újságok.

Olvasóink írták

  • 1. Tündenéne 2012. április 12. 13:11
    „"McDonaldís" :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A munka hősei: idióta haverszitkom a Comedy Centálon

Rendkívül pihent haverok, akik nem vetik meg a könnyűdrogok használatát és egy kicsit sem… Tovább olvasom