Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kiderült Schirilla titka: két és fél évet ült börtönben

A Duna-átúszó azért bűnhődött, mert barátaival legalább huszonöt motort lovasított meg. Titkát Berki Krisztiánnal osztotta meg először.
A jeges vizek magyar „sellőjét" a 80-as évek elején három és fél év börtönre ítélték, és a legkeményebb magyar intézetben zárták rácsok mögé. Az úszócsalád sarja a Borsnak is felidézte évtizedeken át titkolt múltját.

– Rossz társaságba keveredtem, és legalább huszonöt motort loptunk el 1981-ben – magyarázta Schirilla a lapnak.

– A motorokkal addig mentünk, amíg kifogyott a benzin, és ott hagytuk, ahol megállt. Azért buktunk le, mert az utolsó motort pont a III. Kerületi Rendőrkapitányság elől vittük el. Három év, hat hónapot kaptam, jó magaviseletem miatt két év, hét hónapot ültem, de azt a legkeményebb bűnözőkkel teli sándorházai börtönben.

Nagyon sok verekedés volt, nekem is meg kellett harcolnom az alsó ágyért, és meg is akartak erőszakolni. Nagyon sok ilyen bűncselekmény volt, sőt elkülönítőben is voltam két hetet. Csak egy apró lyukon jött be fény, és napi egy pohár víz és egy szelet kenyér volt a menü. Kemény idők voltak – magyarázta Schirilla.

Berki azt mondja, nem ítélheti el barátját a történtekért, sőt megtisztelő, hogy neki mesélt erről először. Schirilla aztán a börtönévek után leérettségizett, családot alapított és folytatta a hagyományt: évről évre átússza a jeges Dunát.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hanyagolja a naptejet? 13 fotó, és többé nem fogja!

Ha a bőrrák kockázata nem elég visszataszító, ezek a fotók hatásosak lehetnek! Tovább olvasom