Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kevesen kíváncsiak Pippa Middleton buliszervezési tanácsaira

Hiába örvend kirobbanó népszerűségnek Pippa Middleton, hangos hírveréssel kiadott első könyve után nem nagyon kapkodnak az olvasók.
A 29 esztendős Pippa - teljes nevén Philippa - Middleton Vilmos herceg sógornője, miután 30 éves nővére, Kate tavaly áprilisban feleségül ment a brit trón második számú várományosához.

Pippa - aki Kate tanúja volt a világraszóló és világszerte kétmilliárd tévénéző által figyelemmel kísért londoni menyegzőn - azóta saját jogán is a globális bulvársajtó egyik legünnepeltebb sztárja lett. Tökéletes alakja - amelyet az esküvőre készített, szakértők által diszkréten pikánsnak minősített ruhája keveset felfedve, ám annál többet sejtetve még ki is emelt - azóta is folyamatos témája a bulvárlapoknak, amelyeknek a hercegi sógornő szinte mindennapos szereplője.

Pippa Middleton megpróbálta irodalmi sikerekre váltani globális hírnevét: a múlt hónap végén került a boltokba első kötete, amely a Celebrate (Ünnepeljünk) címet viseli. Ebben a hercegi sógornő házibulik és egyéb társas összejövetelek szervezéséhez szolgál tanácsokkal több mint négyszáz oldalon keresztül.

A Daily Mail csütörtöki beszámolója szerint azonban lehetséges, hogy az ifjabb Middleton-lánynak újra kell gondolnia jövőjét az irodalom világában, legalábbis első könyvének fogadtatásából megítélhetően: a műből a kiadás utáni héten kétezer példánynál alig több kelt el, és a második hét sem hozott sokkal jobb értékesítési eredményt.

A lanyha érdeklődésre tekintettel az Amazon internetes áruház máris fél áron, 12 fontért (4300 forintért) kínálja a partiszervező útmutatót.
Pippa Middleton
Pippa Middleton

A jelek szerint a kötetet gondozó Penguin kiadóvállalat is elszámolta magát, ugyanis 400 ezer font (több mint 140 millió forint) előleget fizetett ki a szerzőnek.

A Daily Mail csütörtöki számításai szerint ennek alapján a cégnek egyelőre minden eladott köteten 81 font (csaknem 30 ezer forint) vesztesége keletkezett.

A könyvet a kritikusok is meglehetős fanyalgással fogadták. A lapokban olvasható értékelések visszatérő kifogása, hogy a könyvben sokszor mindenki által ismert, maguktól értetődő általánosságok sorjáznak partiszervezési tanácsként. Az egyik kritika példaként felidézte azt a megállapítást, amely szerint a pulyka mint nagytestű szárnyas kiválóan megfelel olyan társas összejövetelek főételeként, amelyeken sokan vesznek részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élelmiszerhiány és éhínség Haitin Sandy távozása után

A Sandy hurrikán a Karib-térségben okozta a legnagyobb károkat, leginkább Kubát és Haitit tépázta… Tovább olvasom