Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Kétbalkezes vagy? Négy nap alatt megtanulhatsz rajzolni!

Ügyetlen vagy? A rajzoláshoz valóban született adottságok kellenek? Ne hidd! Tasi Klára négy nap alatt rádöbbent, hogy tudsz rajzolni! De nem is akárhogy...

Tasi Klára szerint ha van annyi kézügyességed, hogy egy kulccsal betalálsz a zárba, akkor képes vagy arra, hogy a jobb agyféltekés rajztanfolyam végére élethű portét készíts.

- Ez a négynapos tréning megtanít arra, hogy másképpen nézz a dolgokra (tárgyakra, emberekre, alakokra) s másképpen kezdj el gondolkozni. A jobb agyféltekénk képes rá, hogy alkosson  - kezdte beszélgetésünket Klára, akitől már rengetegen "megtanultak rajzolni". 

  "A tanfolyam neve az, hogy jobbagyféltekés rajzolás, bár szerintem teljesebb lenne úgy nevezni, hogy teljes aggyal való rajzolás. Azért helyeződik inkább a hangsúly a jobb agyféltekére, mert azokat a funkciókat élesztgetjük, amit a hétköznapi élet során kevésbé használunk.


Agyunknak ez a féltekéje felel az intuícióért, az érzelmekért, minden nonverbális kifejezésért. Ez tesz képessé bennünket, hogy egy számunkra ismeretlen helyzetben képesek legyünk jól reagálni, találjunk a megszokottól eltérő megoldást. Megtanulunk egy másfajta látásmódot, ami abban segít, hogy ne a sémáinkat működtessük, hanem a valóságot valósághűen tükrözzük vissza. Kiküszöböljük tapasztalásunk torzításait."
                                                                                                             Tasi Klára 


A négy nap alatt a résztvevők különböző technikákkal megtanulják lecsendesíteni a bal agyféltekét, előtérbe helyezni a jobbat, hogy mindenkiből feltörjön a kreatív alkotó művész. Először mi sem hittünk a szemünknek, de Tasi Klára rácáfolt. Nem több mint négy nap alatt művészi rajzok keletkeztek a tanfolyam résztvevőitől.

Tudtad, hogy képes vagy rá te is?
Tudtad, hogy képes vagy rá te is?


Jobbagyféltekés rajztanfolyam indul Sopronban 2009. november 19-én! A tréning négy napos (11.19; 11.20; 11.21; 11.22.) reggel 9 órától, délután 4-ig tart. (Maximum 15 fős csoportokban indul!)
- A tréningen csupa olyan dolgot csinálunk, ami szokatlan az agy számára. Semmi varázslat nincs ebben. Nekem is élmény átélni a résztvevők fejlődését, és nem csak a rajzfejlődésükre gondolok. Mindenkinek a személyisége is fejlődik a négy nap alatt. Önbizalomerősítés - ez az igazi értéke ennek a tanfolyamnak - magyarázza, majd hozzátette: "Nem csak rajzolni tanít meg a tanfolyam hanem az élet más területeire is másképpen fogunk tudni ránézni, legyen szó párkapcsolatról, munkahelyről, családról, egy kihívásró, egyszóval mindenről ami körül vesz minket, és persze nem utolsó sorban magunkat is másképpen fogjuk tudni látni és elfogadni."

 A bal agyféltelke racionális gondolkodása alapján egyértelművé válik kialakított hitünk arról, hogy képtelenek vagyunk rajzolni. Ennek a művészete viszont a jobb agyfélteke feladata. Ennek a négy napos rajzolásnak az a lényege, hogy képesek legyünk elérni, hogy a bal agyfélteke racionalitása ne gátolja meg a jobbagyfélteke kerativitását.

Mivel az emberiség több, mint 95 %-a bal agyféltekés dominanciával bír, a programon résztvevő emberek racionalitásuk hatalmával kerülnek szembe. Valójában azokkal az érzelmekkel, amik a mindennapi tevékenységük során a bal agyféltekéjük működése által vannak jelen. Ez az a viselkedés-forma, amely az ember személyiségére jellemző. Tehát a résztvevő rajzolás közben saját magáról alkotott véleményével kerül ellentmondásba.

Amíg a mindennapokban az ember ki tud térni "önmaga elől" különböző kifogások segítségével, addig a papíron szembe kell néznie önmagával. Ezen a programon a racionalitás és a kreativitás harca jelenik meg a technikák elsajátítása közben. Hogyan van akkor ez az életünkben? A papír előtt ülve, ceruzával a kezünkben megkaphatjuk a választ. Ez segít személyiségünk kibontakoztatásában, kreativitásunk felszabadításában. Nem utolsó sorban, kibontakozik előttünk a rajzolás művészete. Felfedezhetjük, hogy az, amit eddig hittünk - képtelenségünk a rajzoláshoz - ezalatt a négy nap alatt köddé válik.

Olvasóink írták

 • 12. Primax 2009. október 22. 22:26
  „soproni #6 !
  " Elhiheted,mert igaz." - írod.
  Komoly érv.
  30 ropiért én is megtanítok bárkit rajzolni 4 nap alatt.
  Maximum nem sikerül.
  Na és ?”
 • 11. incsi 2009. október 22. 01:22
  „Szia, Nyamnyam! Győrben van ilyen tanfolyam. http://www.karneolstudio.hu
  Úgy emlékszem, október 29-től is van 4 napos tanfolyam. Nézd meg a honlapot!!!!”
 • 10. nyamnyam 2009. október 21. 12:50
  „Bocs, elhamarkodottan kérdeztem: "Gugli az én barátom"... ;-)”
 • 9. nyamnyam 2009. október 21. 12:16
  „Érdekes dolog ez...
  Tud valaki arról, hogy Győrben is van-e ilyen tanfolyam?”
 • 8. NoBo 2009. október 21. 09:17
  „Hát ha írnak róla a kisalföldesek, mégis a szuperinfóban hirdet, akkor jó <moderálva> a cikk alanya”
 • 7. soproni 2009. október 20. 19:17
  „5.grols!
  Figyeld a hirdetéseket,biztos bent lesz a szuperinfóban.Addig is egy kis előzetes :
  http://www.tudatoselet.hu/”
 • 6. soproni 2009. október 20. 19:12
  „Primax! Elhiheted,mert igaz.Egy ismerősöm elvégezte a négynapos tanfolyamot,láttam a rajzait. Nem vagyok biztos benne,de ,ha jól emlékszem 30 ezer körül mozog a részvételi díj.”
 • 5. grols 2009. október 20. 15:01
  „Pontosan hol? Hol kell jelentkezni és mibe kerül?
  A link nem mond semmit!”
 • 4. Gyurmax 2009. október 20. 13:23
  „Én tapasztaltam ismerőseimen keresztül is, hogy működik a jobb agyféltekés rajztanfolyam!
  A cikkben ha jól látom van link csekkoljátok le.”
 • 3. Esther 2009. október 20. 12:44
  „En nagyon szivessen elmennek. hol lesz Sopronon belül??es ami meg fontos lenne hogy mennyibe kerül??valaki tudja ezt???”
 • 2. georgbob 2009. október 20. 11:49
  „Primax...most a bal agyféltekédet hallottuk! :) És mit mond a jobb?”
 • 1. Primax 2009. október 20. 10:46
  „" Négy nap alatt megtanulhatsz rajzolni! "
  Hiszi a piszi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját tévécsatornát regisztráltatott a Nap-kelte producere

Saját, kábelen és műholdon terjesztett tévécsatorna nyilvántartásba vételét kérte a médiahatóságtól… Tovább olvasom