Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Két magyar nyertes a zágrábi nemzetközi dokumentumfilm-fesztiválon

A ZagrabDox nemzetközi dokumentumfilm-fesztiválon regionális kategóriában Nagy pecsét-díjat kapott a Káin gyermekei című magyar alkotás, míg ugyanezen kategóriában Kis pecsét-díjat nyert a Másik Magyarország című dokumentumfilm. Nemzetközi kategóriában a brit Virunga című alkotás kapott Nagy pecsét-díjat – olvasható a fesztivál honlapján, a www.zagrebdox.net-en.
A régióból érkező Nagy pecsét-díjas filmet Gerő Marcell rendezte. A Káin gyermekei című dokumentumfilm Monory Mész András Bebukottak című dokumentumfilmjének gyilkosságért elítélt fiatalkorú szereplőit kutatja fel és szólaltatja meg.

A Másik Magyarország - Töredékek egy falu hétköznapjaiból című alkotás Nagy Dénes munkája, és Bukta Imre képzőművészt követi szülőfalujába.

Nemzetközi kategóriában a Virunga című film vitte el a Nagy pecsét-díjat. Orlando von Einsiedel rendezésében a film arra a küzdelemre hívja fel a figyelmet, amelyet a vadőrök folytatnak a vadorzókkal a veszélyeztetett gorillák megvédelmezésére a Kongói Demokratikus Köztársaság területén fekvő Virunga Nemzeti Parkban.

A nemzetközi fesztiválon, amely a dokumentumfilmesek legnagyobb délkelet-európai rendezvénye, 43 alkotás indult a ZagrebDox díjaiért, közülük 25 külföldi, és 18 a régióból érkezett. Összesen 150 alkotást mutattak be a világ minden tájáról.

Nenad Puhovski, a fesztivál igazgatója elégedetten nyilatkozott az idei felhozatalról. Szerinte kiemelkedően jó minőségű, témákban és megközelítésekben gazdag filmek vettek részt a seregszemlén. A hagyományokhoz híven vasárnap a Best of Fest keretén belül az összes olyan filmet levetítik, amely díjban részesült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eurovízió - Értelmi fogyatékos punkbandával is meg kell küzdeni Boggie-nak

Finnországban a Pertti Kurikan Nimipäivät győzött szombaton este. Egy egészen elképesztő dallal. Tovább olvasom