Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Két film is készülőben van Yves Saint-Laurent életéről

Két film is készülőben van Yves Saint-Laurent (YSL) életéről: a két produkció között azonban háború dúl.
Két film is készülőben van Yves Saint-Laurent (YSL) életéről: a két produkció között azonban háború dúl, a néhai divatcézár élettársa ugyanis perrel fenyegeti az általa ellenzett alkotást.

Pierre Bergé, a neves üzletember és impresszárió Jalil Lespert tervét támogatja. A filmben Pierre Niney bújik a 2009-ben elhunyt Yves Saint-Laurent bőrébe; a forgatás júniusban kezdődik, és az alkotás büdzséje 12 millió euró. Az Yves Saint-Laurent című életrajzi mű gyártója az SND és a Universal Pictures International.

Lespert filmje 1956 és 1970 között követi nyomon a divatcézár életét, és elsősorban a tervező és Bergé kapcsolatát taglalja. Az impresszárió volt az, aki a világ egyik legjövedelmezőbb divatmárkáját építette fel YSL tehetségére alapozva. Élettársi kapcsolatuk csaknem ötven éven át tartott. Bergét a filmvásznon Guillaume Gallienne játssza majd, a híres Victoire - Saint-Laurent modellje és múzsája - szerepe Charlotte Le Bonnak jutott.

Az üzletember ugyanakkor a legvehemensebben ellenzi a másik, Bertrand Bonello rendezésében készülő filmet, amelynek forgatása a tervek szerint már heteken belül megkezdődik az Europacorp és a Mandarin Films gyártásában.

"A legkevesebb az lett volna, hogy a rendező találkozik velem. Van tehetsége, semmi okom sem lett volna ellenségesnek mutatkozni a projekttel szemben" - fejtegette a 82 éves Bergé.

Az impresszárió hangulatát tovább rontotta, hogy a Mandarin Films közlése szerint az Yves Saint-Laurent márkát birtokló PPR luxuskonszern beleegyezését adta, hogy az alkotók felhasználják a tervező kreációit és rajzait. A cég igyekezett leszögezni, hogy nincs szükség Bergé beleegyezésére ahhoz, hogy játékfilm készüljön a divatóriásról.

Az üzletembernek nincs módja jogi úton megakadályozni a forgatást, de később keresetet indíthat, ha sértőnek találja a filmet, és azt a magánélete elleni támadásnak ítéli. A Twitter közösségi portálon azt írta, nem tűri, hogy bárki kisajátítsa a magánéletét és munkásságát, amelynek jogai őt illetik. "Ezt rablásnak hívják" - vélekedett.

Bonello a pengeváltással kapcsolatban bevallotta, hogy valóban nem kereste fel az impresszáriót, mert akkor még nem volt kész a forgatókönyv, amelyet megmutathatott volna neki.

A Saint-Laurent című alkotás arról az időszakról szól, amikor a tervező a Diort maga mögött hagyva Bergé segítségével létrehozta saját márkáját.

A filmben Léa Seydoux játssza Loulou de la Falaise-t, azt a modellt, aki YSL ékszertervezője lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már az anyaméhben kialakulhat a silány ételektől való későbbi függőség

A terhesség alatt olcsó, egészségtelen ételeket fogyasztó nők gyermekei nagyobb valószínűséggel… Tovább olvasom