Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Két férfitől születtek az ikrek

Hihetetlen meglepetés ért egy török férfit, amikor egy DNS-tesztnek köszönhetően megtudta: csak egyik ikergyermekének az apja.

Az igazságra akkor derült fény, amikor a szóban forgó férfi, egy isztambuli biztonsági őr kételkedni kezdett hitvese hűségében, és egy titokban elvégzett DNS-teszttel akart megbizonyosodni arról, hogy valóban ő az apja hároméves ikreinek. A férjnek azért támadtak balsejtelmei, mert cseperedő fiai feltűnően nem hasonlítottak egymásra.

A teszt 99,9 százalékos bizonyossággal azt mutatta ki, hogy csak az egyik kisfiú származik tőle - olvasható a napilapban, amely hozzátette, hogy a férfi válóperét lebonyolító bíróság kérésére egy másik laboratórium is megerősítette az eredményt.

Az anyának, aki Törökország egyik elmaradott, délkeleti térségéből származik, viszonya volt egy nős férfival Isztambulban, még mielőtt a családja arra kényszerítette, hogy hozzámenjen későbbi férjéhez.
A különböző apától származó ikrek jelensége, amelynek tudományos neve "szupermegtermékenyítés", nagyon ritkán fordul elő embernél, de annál gyakoribb az állatoknál, macskáknál vagy kutyáknál.

Akkor következik be, ha a nőnek két petesejtje érik egy menstruációs ciklusban - magyarázta Rusen Aytac, az ankarai egyetem nőgyógyászati tanszékének vezetője. "Ha ennek az asszonynak rövid idő alatt két különböző férfival volt szexuális kapcsolata, akkor ez ikerterhességet eredményezhet, azonban a megtermékenyített petesejtek különböző genetikai állományt hordoznak" - fűzte hozzá.

Más orvosok azt hangsúlyozták, hogy ennek előfordulási esélye egy a millióhoz, és Törökországban ez az első ismert eset.

A történet szomorú végkifejlete, hogy az időközben elvált férj úgy határozott: vér szerinti gyermekét felneveli, a másik azonban intézetbe került.

A jelenleg menhelyen élő anyát szülei és volt férje is halálosan megfenyegette, a bíróság ezért megtiltotta nekik, hogy 500 méternél közelebb menjenek a nő lakhelyéhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elűzték a cápazsákmányukra támadó krokodilt az ausztrál pecások - videóval!

Krokodil támadt a cápazsákmányukra, de nem jöttek zavarba: ausztrál hobbipecások botjukkal űzték el… Tovább olvasom