Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Készpénzes borítékokat rejt el nagyvárosokban egy gazdag amerikai

Az egy-egy százdolláros bankjeggyel bélelt borítékok lelőhelyéről névtelen Twitter-üzeneteiben lehet utalásokat olvasni.
Készpénzes borítékokat rejtett el San Franciscóban egy gazdag amerikai. Az egy-egy százdolláros bankjeggyel (22 ezer forinttal) bélelt borítékok lelőhelyéről névtelen Twitter-üzeneteiben lehet utalásokat olvasni.

Az Elrejtett kézpénz (Hidden Cash) nevű kincskereső játék valójában jótékonysági akció, amelyet egy névtelenségbe burkolózó ingatlanmágnás indított, hogy hatalmas vagyonából ajándékozhasson valamennyit a városának - fedte fel szándékát egyes internetes portálokon, köztük a Huffingon Poston - a rejtélyes amerikai.

Forrás: Twitter/Atticus
Forrás: Twitter/Atticus

A játékot a következő hétvégén kiterjeszti Los Angelesre, rögtön utána New Yorkra is. "Nyugodtan adományozhatok naponta ezer dollárt (224 ezer forintot) anélkül, hogy ez a pénzügyi helyzetemet befolyásolná. Ezért szeretnék országos mozgalmat indítani" - írta az ismeretlen filantróp.

"Pár év alatt dollármilliókat kerestem ingatlanokon, sokkal többet, mint amennyit el tudtam volna képzelni. Közben látom, hogy sok barátom, de még a nálam dolgozó kollégák sem képesek maguknak egy takaros házat vásárolni. Ezért komolyan elgondolkodtam és úgy döntöttem, nem elég, hogy a pénzem egy részét elajándékozom, de ezt kreatívan és vidáman fogom megtenni" - vallotta a milliomos.

A szerencsés megtalálók gyakran postolják a megtalálás utáni pillanatokat. Forrás: Twitter/gumplr
A szerencsés megtalálók gyakran postolják a megtalálás utáni pillanatokat. Forrás: Twitter/gumplr

Az amerikai Time magazin megtalálta a nagylelkű adományozót, de annyit sem árult el róla, hogy milyen nemű az illető. A lapnak elmondta: egyszerűen az a szándéka, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára és pénzt adjon azoknak, akik az élettől kevesebb esélyt kaptak. Egyúttal arra szólította fel a jómódúakat, hogy kövessék a példáját.

Miután a pénzes borítékot elrejtette, a játékos kedvű ismeretlen a HiddenCash Twitter-címről folyamatosan utalásokat tesz a bankjegyek lelőhelyéről: az egyik a híres Golden Gate-híd lábánál bújik meg, egy másik a Palace of Fine Arts (Szépművészeti Múzeum) közelében. Arra kéri a megtalálókat, posztoljanak "egy szép fotót" a talált kincsről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fér bele a koporsóba, elhamvasztották a kövér férfit

A férfi valaha a világ legkövérebb embere volt néhai 560 kilogrammos súlyával. Tovább olvasom