Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Kérdések Csepel volt rendőrkapitányához

Igaz, hogy a csepeli kettősgyilkosság fő gyanúsítottja felhívta az egykori rendőrkapitányt az emberölés után? Igaz, hogy korábban ő ajánlotta a gondnokot munkára?

Igaz, hogy a tragédia után a kórházban a nyomozók a gyilkossággal vádolt gondnok mellett találták Császár Mihályt? És legfőképpen: mi lett a sorsa a megölt intézményvezető feljelentésének? Kérdések, melyekre csak egy ember adhat választ: Császár Mihály, Csepel egykori rendőrkapitánya! - írja Vujity Tvrtko a hivatalos honlapján a pokoli.hu-n.
Tizennégy hónappal a csepeli iskolai kettősgyilkosság után újra a bűncselekménytől hangos az ország. Sokan felkapták a fejüket arra a tényre, hogy halála napján Takács József bement a csepeli rendőrkapitányságra, hogy ott feljelentést tegyen, többek között későbbi gyilkosai ellen. A feljelentés azonban sohasem született meg. Miért nem?

Az előzmények röviden

Takács József napok óta dolgozott azon a bizonyos feljelentésen. Adatokat, dokumentumokat gyűjtött és rendszerezett, sok oldalas összegzést készített. Munkájában segítette felesége, egy könyvvizsgáló, egy ügyvéd és mások is. Özvegye szerint akkor szakadt el nála a cérna, amikor saját szemével látta, hogy még az ő nevében is csaltak: papíron sok pénzért külföldre utaztatták, oda, ahol ő nem is járt. Ekkor döntötte el végleg: Deme Gábor számára nincs több esély és bocsánat! Takács Józsefné azt mondja: teljesen egyértelmű, hogy férje feljelentést akart tenni!

- Miért dolgoztunk volna? Az asztalfióknak gyártottuk a feljelentés anyagát? Álmomban sem jutott volna eszembe, hogy azon a napon nem veszik át a feljelentését!- mondta nekem a meggyilkolt intézményvezető özvegye.

2009. január 7-én reggel Takács József – a nála lévő dokumentumhalmazzal- bement a csepeli városházára, és ott Orosz Ferenc alpolgármesternek is elmondta, hogy mire jött rá. Ezen kívül azt is közölte, hogy most megy a rendőrségre, feljelentést tenni.

- Le sem vette a kabátját, annyira sietett! Határozottan azt mondta, hogy most megy és megteszi a feljelentést!- emlékszik az alpolgármester.

Takács József átsétált a Szent Imre tér túloldalára, és a BRFK nyilvántartása (és hivatalos közleménye) szerint bement a kerületi rendőrkapitányság épületébe.

A TV2 Naplójának nyilatkozó egykori magas rangú rendőrségi vezető azt mondta: Takács József a kapitányt kereste és vele is tárgyalt. De a feljelentésnek nyoma sincs!

Telefonon felhívtam Csepel egykori rendőri vezetőjét, Császár Mihályt, aki sűrű káromkodások közepette azt mondta, csak az özvegy beszél a meg sem született feljelentésről:

Császár Mihály, Csepel egykori rendőrkapitánya (szó szerint):

„Ilyen marhaságot mond a Marika, hogy elküldtem én? Küldte az anyja p*csáját, nem is azért jött be az öreg hozzám! Azért jött be uram, mert hozott egy üveg bort, mert a karácsonyi borát lent felejtette a kocsiban. Azt beszéltük meg, hogy 21.-én ultizunk, és együtt megisszuk."

Amikor elmondtam Császár Mihálynak, hogy nem csak az özvegy, hanem még nagyon sokan állítják, hogy Takács József azzal a határozott szándékkal ment a rendőrségre, hogy feljelentést tegyen, a volt kapitány közölte, hogy szóba sem került semmiféle feljelentés!

Előzmények vs. kapitányi verzió

Tehát: az ember, aki már- már mániákusan készült a feljelentésre, rendszerezett, összegzett és ezen dolgozott még az ünnepek alatt is, erről beszélt szinte mindenkinek, mire megérkezett a rendőrségre, éppen csak beadott egy üveg bort, megbeszélt egy kártyapartit, és szóba sem hozta a feljelentést!

Ki kit ajánlott? És hová?

Császár Mihály személye azért is került a figyelem központjába, mert többen is egybehangzóan állítják: a későbbi gyilkost ő ajánlotta gondnoknak az iskolába. A Napló riportja óta mások is azzal kerestek meg, hogy Kun Tamást náluk is beajánlotta a kapitány! Tegyük hozzá: ő mindezt tagadja!

Kérdések a kapitányhoz

A Népszabadság információi szerint riportom után a BRFK újravizsgálja Császár Mihály szerepét és azt is, hogy mi lett a soha meg nem született feljelentés sorsa. Mi az oknyomozó riportunkkal elmentünk addig, amíg lehet. A többi a hatóság dolga.

Néhány kérdésre azonban – hiszem, hogy sokakkal együtt- várnánk a válaszokat. És ezeket nem kaphatjuk meg mástól, csak Császár Mihálytól. Kérdéseink a következők:

- Igaz-e (ahogy azt több forrásunk is egybehangzóan állítja), hogy a gyilkos gondnok telefonon felhívta a kapitányt a tragikus események után?
- Ha igaz, miről beszélgettek?
- Mit szól a Népszabadság (rendőrségi berkekből származó) értesüléséhez, mely szerint, miközben a rendőrség nagy erőkkel helyszínelt, az akkori kapitány a gyilkossá vált gondnokhoz sietett a kórházba? Igaz-e, hogy még akkor is a klinikán tartózkodott, amikor az életvédelmi nyomozók odaértek?
- Ha igaz, miért sietett a Merényi Gusztáv kórházba? Miért volt ez annyira fontos? Miről beszélgetett Csepel rendőrkapitánya a kórházban Kun Tamással?

A feljelentésről:

- Hihető, hogy egy ember, aki – szűkebb és tágabb környezete szerint is - megszállottan készült a feljelentésre, éppen annak a rendőrségi vezetőnek nem hozza szóba azt, akihez a leleplező dokumentumhalmazzal teli aktatáskával ment?
- Császár Mihály azt nyilatkozza a Blikk című napilapban, hogy Takács József egy óra hosszat várt rá a rendőrkapitányság egy másik szobájában. Létezik az, hogy valaki – akinek ennyire nyilvánvaló a szándéka – egy egész órát vár csak azért, hogy megbeszélhessen egy ultipartit és átadhasson egy üveg bort?

Az utóbbi napokban egyre több teória látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy mi történt a csepeli kapitányság épületében, és mi történt közvetlenül a gyilkosság után. Én a magam részéről nem vagyok híve az összeesküvés- elméleteknek. Éppen ezért – a dolgok tisztázásához – jó lenne tudni a válaszokat.

Végezetül még egy kérdés, ezúttal a pokoli.hu olvasóihoz: Önöknek mi a véleménye a fejleményekkel kapcsolatban?

 További részletek a pokoli.hu internetes portálon>>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefognak a sztárok Kiszel Tünde ellen

Sarka Kata és Tornóczky Anita arra kér mindenkit, fogjanak össze a szemöldökére büszke partypartizán… Tovább olvasom