Kisalföld logö

2017. 02. 28. kedd - Elemér 7°C | 15°C Még több cikk.

Képregényhőssé válhat

Váljon képregényhőssé! Rajzoltassa bele magát egy igazi, személyre szabott képregénybe és nyerjen ultrabookot.

Szeretné szuperhősként, mangafiguraként, klasszikus formában, esetleg napirajzos arcként viszontlátni magát? Most három neves magyar képregényrajzoló szabadkézi alkotásaiként egy május 14-én, hétfőn induló Facebook-alkalmazás segítségével ez a titkos vágya valóra válhat. A játék május 12-én, a 8. Nemzetközi Képregényfesztiválon mutatkozik be a Millenárison, majd 20 munkanapon át fut a neten, a végén pedig a résztvevők között ultrabookot sorsolnak ki.

Fantáziált már azon, hogy nagy szemű japán kislányként félelmetes lényekkel képes megküzdeni, esetleg Batmanként vagy Supermanként menti meg a világot a gonoszan kacagó ellenséggel szemben? Az Intel hamarosan debütáló Facebook-alkalmazásán keresztül mindez most bárki számára valóra válhat. Ráadásul rögtön négy képregénystílus közül választhatják ki az érdeklődők, hogy milyen alakban szeretnék viszontlátni magukat. A már-már kultikus Napirajzot készítő Grafitember, azaz Merényi Dániel, valamint a Magyar Képregény Szövetség rajzolói, Fritz Zoltán és Vári Tamás 20 napon keresztül, négy stílusban gyártják majd a személyre szabott képregényeket. Az alkotók a Napirajzért, a szuperhősös stílusért, a mangáért vagy a klasszikus képregényért felelnek majd.

Ha szeretne képregényhőssé válni, nem kell mást tennie, mint saját profilképét beküldenie az alkalmazáson keresztül, amely naponta sorsol majd kategóriánként 12 nyertest, akik arcát az alkotók berajzolják egy-egy történetbe. A szerencsések 48 órán belül letölthető formában kézhez kapják a saját, személyre szabott képregényes történetüket, amit rögtön ki is nyomtathatnak maguknak. A játék hivatalosan május 12-én, a 8. Magyar Képregényfesztiválon mutatkozik be a Millenárison, majd 4 héten keresztül, munkanapokon fut a neten. (Hétvégén az alkotók pihennek.) A játék sorsolással zárul, melyen mindenki, aki feltöltötte a profilképét, részt vesz. A főnyeremény egy, az Intel Hungary által felajánlott ultrabook.

Merényi Dániel (Napirajz)
Merényi Dániel, azaz Grafitember igazi celeb képregényes körökben. A Napirajz brand, amit unalmas perceiben kezdett papírra vetni, 2005 óta ontja magából az ironikus történetfoszlányokat a Gébics eszpresszó valóságtól elvont mikroklímájában, ahol jól megfér egy túlfűtött négyéves és egy takaros betonkocka is. Alkotójuk sokáig reklámgrafikusként üzemelt, de mostanában már bicikliváz-építéssel foglalkozik, ahol a hegesztéstől a grafikai tervezésig minden a keze alatt történik manufaktúrájában.
Videointerjú: http://www.youtube.com/watch?v=49fTS4T1rBk

Fritz Zoli (manga és a klasszikus stílus)

A manga stílus felelőse Fritz Zoli, aki Alfabéta-díjas képregényrajzoló. Emlékezetes rajzainak szereplői például a meglehetősen vágósúlyú csirkék a 2010-es képregényfesztiválról. Szintén sikeres munkája az Égig érő paszuly, amely a Pinkhell magazin nulladik számában jelent meg, vagy a szintén ebben a kiadványban debütált Holló. Az egyébként keramikus végzettségű rajzoló az agyagpörgetés után az animáció felé fordult. Közreműködött a Macskafogó második részében és hozzá köthető a Hungarikum című animációs sorozat is, amelyet megjelenésekor az amerikai South Parkhoz hasonlítottak. http://zfritz.blogspot.com/

Vári Tamás (szuperhős stílus)

A még mindig igencsak fiatal rajzoló, Vári Tamás máris a Magyar Képregényszövetség csapatát erősíti, most pedig a szuperhősös stílus kategórián dolgozik. Kiskorában a klasszikus Bobo és Góliát kockák ihlették, valamint Nils Holgersson, aki Márton lúd nyakán ügetve jutott el egészen Lappföldig. 2006-tól a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Karán, látványtervező szakon tanult, itt vetette papírra első képregényes rajzait, amikor egy gerilla stripet indított a szakok életéről. Nyomtatásban az Inverz című munkáját élvezhettük először, amiért jelölték a 2011-es Alfabéta-díjra. Továbbá közreműködött a Busó-Járás sorozatban is, amivel kiemelten foglalkozik az idei képregényfesztivál. http://5panels.kepregeny.net/alkotoink/vari-tamas/

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először csendültek meg együtt 1916 óta a prágai Szent Vitus-székesegyház harangjai

1916 óta először csendült meg együtt szombaton a prágai Szent Vitus-székesegyház mind a hét… Tovább olvasom