Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Keleten a helyzet: a románok 57 százaléka nem használ internetet

A románok 57 százaléka még soha sem használta az internetet, a bukaresti kormány 10 százalék alá szeretné csökkenteni ezt az arányt
A Krónika című romániai magyar napilap szerdán arról számolt be, hogy Kolozsváron tartották meg a Digitális Menetrend Romániáért elnevezésű konferenciát, amelyen Irena Riviere-Osipov, az Európai Bizottság illetékes képviselője közölte: az Európai Unió lakosságának harminc százaléka, mintegy 150 millió ember soha nem internetezett.

Ez az arány országonként változik, jóval magasabb a szegényebb államokban, valamint ahol nincs jól kiépült infrastruktúra. Románia is ez utóbbi kategóriába tartozik, a lakosságnak mintegy 34 százaléka használja a világhálót, míg 57 százalék még soha nem internetezett. Az EU tervei szerint 2013-ra valamennyi uniós háztartás számára elérhetővé válik az internet.

Moldován József romániai távközlési államtitkár elmondta: Romániában csak 2020-ra várható, hogy valamennyi háztartás rendelkezni fog internettel. Jelenleg az ország 85 százalékát fedik le a különböző internetszolgáltatók. Az államtitkár szerint az Unió esetében ez az arány jelenleg 95 százalék. Hozzáfűzte, a román kormánynak hosszú távon az a célja, hogy az internetet nem használó román állampolgárok aránya tíz százalék alá csökkenjen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taylor Swift az év legszebb nője

Újabb elismerésben részesült Taylor Swift amerikai countryénekes, ő kapta Az év nője címet a… Tovább olvasom