Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Kávészünet a Költészet napján

Magyarország legnépszerűbb könnyűzenei verszenésítő, kultúraközvetítő formációja, a Kávészünet az Akváriumban lép föl József Attila születésnapján.
A zenekar története 2005-ben egy kollégiumi klubhelyiségben kezdődött, ahol Popovics György és Németh Ferenc a költészet és a zene szeretete által vezérelve verseket kezdett megzenésíteni. Azóta a formáció meghatározó kultúraközvetítővé vált a könnyűzenei szférában.

A nagyközönség számára a 2009-es Csillag Születik című tehetségkutató műsorban tűntek fel, később pedig megkapták a "Kultúra Fiatal Nagykövetei" megtisztelő címet, a Kaleidoszkóp Versfesztivál különdíjasaiként.
"Trendhagyó Irodalomóra" elnevezésű iskolai programjuk diákok ezreivel szerettette meg a verseket - mérhetővé téve a megzenésített versek verstanulásra gyakorolt hatásait.


A legismertebb klasszikus költők (Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Ady Endre, József Attila, Juhász Gyula) mellett, kortárs poéták (Lackfi János, Varró Dániel, Karafiáth Orsolya, Juhász Magda) verseit is könnyűzenei köntösbe öltöztetik - sikereik egyik fokmérője a folyamatosan növekvő rajongó, akik értékelik a zenekar kiemelkedő, kultúraközvetítő szerepvállalását.

Hollós Korvin Lajos: Csonka vers
http://www.youtube.com/watch?v=KWYNE_AG4Bk

Radnóti Miklós: Éjszaka
http://www.youtube.com/watch?v=FTIbhYbvPZg

Kávészünet belépő ingyenes
Táncház belépő: 400 Ft

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lúd ellen a kardozás sem segít

Ádáz harc dúlt egy kanadai férfi és egy lúd között. Nem egyértelmű a csata végkimenetele. Tovább olvasom