Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Karrier vagy gyereknevelés?

Nagy szerepet vállalt az elmúlt években Varga Izabella színésznő. A darabot az élet írta és ő kétgyermekes családanya lett.

A Barátok közt Balogh Nórája próbálja megtalálni az egyensúlyt karrier és magánélet között, amiben a nagyszülőkre is hárul feladat. Álmai azért vannak.
 
A kabaré az kabaré című zenés, vidám műsorral járják az országot a Barátok közt tévésorozat művészei. A dr. Balogh Nórát játszó Varga Izabella és a Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán a kabaré világába kalauzolják el a közönséget. ˝Kétszeresen is hiánypótló ez a műsor. Egyrészt a nézők új, tőlünk nem megszokott szerepkörben látnak bennünket. Másrészt nekünk is hiányzott a közvetlen találkozás. Szeretjük hallani a tapsot és látni, hogy nevetnek a nézők˝ – újságolta Varga Izabella.


– A hakni évtizedekkel ezelőtt népszerű volt, a művész elismertségét jelezte, ha gyakran hívták vidéki fellépésre. Ma már nem annyira vonzó, talán le is nézett dolog vidéki kultúrházakban fellépni. Önök mégis nyakukba vették az országot.

– Egy vidéki művelődési házban sokféleképpen lehet fellépni. Talán sokan léptek fel úgy, ahogy nem kellett volna. Emiatt a hakni szó egy picit rosszul hangzik manapság. Én azonban hiszem, ha az ember becsülettel és megfelelő színvonalon végzi ezt a munkát is, akkor közben jól érzi magát és a közönség is élvezi az előadást. Nekünk nagy hiányérzetünk van, hiszen tíz éve gyakorlatilag nem találkozunk a közönségünkkel. Nem halljuk, ha nevetnek, és azt sem, ha esetleg szipognak egy-egy szomorú jeleneten. Számunkra a hakni ezért mást jelent, mint azoknak, akik estéről estére színházban is fellépnek. Hatalmas űrt pótolunk önmagunkban is. És az, hogy tapsot hallunk, sokkal nagyobb öröm, mint annak a színésznek, aki naponta kapcsolatban van a közönségével.– A sorozatban most dr. Balogh Nóra vívódik, a magánéletét, a gyereknevelést válassza, vagy a karriert, az ügyvezető igazgatói széket. Varga Izabellának sikerül családja, két gyermeke mellett az egyensúlyt megtalálnia a magánélet és a pálya között?

– Jelenleg nem játszom színházban, mert egy másik nagy szerepet vállaltam, a kétgyerekes családanyaságot. Ez az előadás minden este megy tíz óráig, amikor taps nélkül beleájulok az ágyba. Más egyelőre nem fér bele az életembe. Az, hogy hétvégén vidéken lépünk fel, még működik, de az esti fürdetést, a meseolvasást, a rendrakást nem tudom felcserélni. A karriert és a családi teendőket összeegyeztetni emiatt nehéz. Ha egy színésznő életében ez lehetséges, akkor csak így lehet. A forgatás kevesebb időt vesz el az életünkből, mint a színházi feladatok. Ezt a munkarendet a nagyszülők segítségével azért össze lehet egyeztetni. Igaz, sok lemondással jár.

– Varga Izabelláról azt mondják, hogy határozott és kiegyensúlyozott egyéniség, de álmodozó is. Hogy férnek össze ezek a tulajdonságok, és miről álmodozik manapság?

– Gyerekeknek szeretnék segíteni. Bontogatni a szárnyukat, a fantáziájukat, a művészethez való viszonyukat. Szeretném, ha értenék, mire is való ez az egész, és tudnák, nem felesleges az álmodozás, a romantika. Nem feleslegesek a versek és a színdarabok sem ebben a világban.

Olvasóink írták

  • 2. Szilágyi_Zsolt 2009. október 08. 22:44
    „Tényleg magyar állampolgár, vagy csak gyanúsítod?”
  • 1. kolombela 2009. október 07. 14:19
    „T.Kisalföld!
    Ha nem lenne MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR akkor is írnának róla?
    RAjta kívűl még van egy pár valódi szinésznő (nem ilyen szappanopera sztárocska), aki szintén nevel több gyereket még sincs agyon cikkezve. Kiváncsi vagyok, hogy ez a "hír" hány napig lesz olvasható.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalázták Bárdos Andrást és Máté Krisztinát?

A Tények műsorvezetőinek derült égből villámcsapásként aznap este mondták meg, hogy "közös… Tovább olvasom