Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Karácsonyvárás: szeretet és szerelem

Cserpák Szabina a Győri Balett magántáncosa 1994 óta. A Harangozó-díjas művész nem rejti véka alá, a szeretet ünnepéhez neki a szerelem is hozzátartozik.

– Két szerepálmom volt, az egyik a Rómeó és Júlia, amit eltáncolhattam, a másik pedig egy kimondottan klasszikus szerep, a Don Quijote, de hát a Győri Balettnak nem profilja vagy stílusa a klasszikus spicc-cipős. Egy koncertvizsgán eltáncolhattam, de ez nyilván nem elég – meséli mosolyogva Cserpák Szabina, majd rögtön az ünnepekre tér át. Hiszen ezekre gondol ő is mostanában sokat.

– Az ünnepeket otthon töltöm. Bár ez mindig nagy vándorlás – meséli a balettos, aki egyébként a Purimban, a Hamletben, a Macbethben is táncolt főszerepet.

– Kezdjük a párom szüleinél, ott egy vacsora, majd megyünk hozzánk, ott még egy vacsora, és olyan éjfél körül érünk haza. Ekkor vagyunk igazán kettesben, de ez nekem sokat jelent. A család és a szeretet, de a szerelem is hozzátartozik az ünnephez!

Szabinát élete a baletthez köti, de óhatatlanul érzi a különbségeket a régi és a mostani ünnepek között.

Cserpák Szabina: Már más dolgok is foglalkoztatnak a táncon kívül.
Cserpák Szabina: Már más dolgok is foglalkoztatnak a táncon kívül.

– Tavaly óta számomra a karácsony megváltozott, mert anyukámat elvesztettük. Azóta valahogy nem ugyanaz az ünnep, minden karácsonyból hiányzik valami. Viszont a testvéremnek van két kisgyermeke, az év végi ünnep leginkább már róluk szól. Pár évig a társulattal Amerikába jártunk az ünnepek között fellépni, keringőzni, egyszer Miami, egyszer pedig Washington volt a helyszín. Most ez kicsit nyugodtabb lesz. Nem szoktam nagyon a végére hagyni az ajándékok megvásárlását, de hogy egy hónappal előtte elkezdjek utána járni vagy gondolkodni rajta, olyan még soha nem volt. Nem könnyű mindig új meg új meglepetést kitalálni. A párommal is bajban vagyok, de a gyerkőcöknek is nehéz bármit venni, mert úgy gondolom, mindenük megvan.

– Mindenképpen szeretnék családot, annyira nem tartom ezt távoli célnak. Azt hiszem, most már benne is vagyok abban a korban. Tizenöt évig voltam a Győri Balett táncosa és más dolgok is foglalkoztatnak a táncon kívül. A balettosokat nagyon hamar nyugdíjazzák. Már negyvennégy évesen. Elvégeztem a művelődésszervezői szakot a Pécsi Egyetemen, tanítgattam már, szeretnék azzal is foglalkozni a későbbiekben, úgyhogy mindenképp a színház közelében szeretnék maradni.

Olvasóink írták

  • 1. meir 2009. december 06. 23:52
    „-es kedves Szabina ugyan mond mar,miert eppen a Gyori zsinagogaban kell Onnek tancikalnia??
    vagy legalabb erre az idore tenne a szekrenybe a David csillagos teritot!!!
    Hogyan varhatjak el Onok hogy tiszteljek az onok vallasat minden korulmenyek kozott,ha eppen onok azok akik megbecstelenitik masok vallasos kulturajat!!!??!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségtelen a párkapcsolatokra Lady Gaga és Jamie Foxx zenéje

Lady Gaga és Jamie Foxx zenéje is szerepel azon dalok amerikai listáján, amelyek tartalma rossz… Tovább olvasom