Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Karácsonykor nem vállal fellépést

Esztergályos Cecília úgy tartja: jó, ha az embernek vannak titkai, a fontos, hogy reggelente szembe tudjon nézni tükörbéli önmagával.

A színésznő azt sem bánja, ha nem szerepel a bulvárlapok címlapján és az sem háborítja fel, ha utánozzák a stílusát.

˝Ez egy jó, közvetlen stílus. És az a jó, ha engem utánoznak és nem én utánzok mást˝ – mondta. Azt is elárulta: karácsonykor nem vállal fellépést. Halat ránt, bejglit süt és akkor érzi istenien magát, ha a környezetében sok gyerek van.


– Amikor a művésznő nevére rákerestem az interneten, kétszer lepődtem meg. Először azon, hogy milyen komoly, saját honlapja van.

– Egy nagyon kedves ismerősöm kérdezte meg, hogy elkészítheti-e. Én pedig megengedtem.


– Másodszor akkor néztem nagyot, amikor megláttam, hogy ötven éve van a pályán.

– Egészen pontosan 2010 szeptemberében lesz egy nagy ünnepség – amit persze meg is kell még érni – azokkal, akikkel együtt végeztünk a balettintézetben 1960-ban. Ötven éve lesz, még nem voltunk nagykorúak.


– Mostanában hol találkozhat önnel a közönség, hol játszik?

– A József Attila Színházban játszom az Ikrek című darabban, illetve a Legyen a feleségem-ben.


– Esztergályos Cecília nem szerepel a bulvárlapok címoldalán, nem tudjuk meg, mit evett reggelire, hányas cipőt hord. Népszerűsége mégis töretlen.

– Nem is fontosak ezek. Az a jó, ha az embernek vannak titkai és reggelente szembe tud nézni önmagával a tükörben. Régen, amikor még nem volt bulvár, de léteztek csacska lapok, húsz, harminc, negyven évvel ezelőtt, voltak olyan időszakok, amikor azt mondtuk: nagyon kedves, de nem szeretnék nyilatkozni, mert már a csapból is én folyok. Akkor voltak tévéfilmek, nagy főszerepek, kisebb szerepek. Elsősorban mint színész fordultunk elő. Azóta megváltozott a világ, megváltoztak a körülmények, de én örülök neki, hogy úgy élhetek, ahogy élek és erre kíváncsiak.

Természetesen vannak titkaink, de ez korfüggő is. Én is voltam egy csomószor a bulvárok címlapján, de természetes, hogy nem az idősebb korosztályra kíváncsiak a lapokban. Szakmai lap viszont nincs. Marad az ember embernek, fő, hogy meg tudja őrizni önmagát. Sokszor azt veszem észre, hogy utánoznak, a stílusomat. Ez egy jó stílus, közvetlen, szabad stílus, és látom saját magamat viszont a tévében fiatalabb, idősebb kollégáimnál, de ez sem baj. Az a jó, hogy engem utánoznak és nem én utánzok mást.


– A színművészet után rátalált a képzőművészetre is.

– Nem így van. Először lettem táncművész, aztán színművész.


– A tánc-, majd a színművészet után rátalált a képzőművészetre is. Hogyan?

– Nem mondom el még egyszer, elmondtam már százkilencvenezerszer. Egyszer csak az Isten, akitől mindent kapok és vezet az utamon, így gondolta. A kezembe került előbb a sókerámia, aztán a gyurma és az agyag. Rátaláltam önmagamra és csinálom, amikor csak ráérek.

Mostanában nem, festeni például szeptemberben volt időm utoljára. A Karinthy Színház égisze alatt a Bermuda-háromszög-botrány című remek amerikai darabot próbáltam, az előbemutatója szilveszterkor lesz. Előzőleg próbáltam a Leszállás Párizsban című darabot a Pódium Színházban, nagyon jó szereplőkkel: Kökényessy Ági, Háda János, Damu Roland a Jóban-rosszban-ból, Bednai Natália és Mérai Katalin a Barátok közt-ből.


– Ha már a Barátok közt-öt említette, néhány epizódban láthatták a nézők önt is.

– Egy felvételen voltam, amit több adásban adtak le.


– A Família Kft.-ben is hosszú évekig szerepelt.

– Az nyolc és fél évig ment, és ha a jó Isten is úgy akarja, lesz folytatása. Ezt is hallottam.


– Közeledik a karácsony. Hogyan készül az ünnepekre?

– Sokat próbálok, de karácsonykor nem. Lett volna egy fellépésem december 23-án, sikítozva mondtam le. Semmi szín alatt nem vállalnám, mert 23-án az ember otthon van, főz, süt, fát díszít. Ez csodálatos, és adja Isten, hogy éljünk és boldogság legyen. Karácsonykor halat rántok, bejglit sütök, úgy, mint minden normális ember.


– Most is sok gyerek lesz a környezetében?

– A minap is nálunk volt Dávid, az öcsém legkisebb fia. Az ember feltöltődik ilyenkor és istenien érzi magát. Az unokánk, Nadinka szeptemberben volt itt utoljára. Akkor volt négyéves, és azóta megszületett a következő unoka is, Damjánnak hívják. Ők Olaszországban élnek, a papájuk Fodor Rajmund vízipólós. Kint lesznek decemberben is, az ünnepeken sem jönnek haza.

Olvasóink írták

  • 1. Truder 2009. december 09. 20:33
    „Régebben csíptem az "öreglányt"...már nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önnek tett már szexuális ajánlatot a főnöke?

Minden harmadik alkalmazottat zaklattak már szexuálisan a munkahelyén. Tovább olvasom