Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Karácsonyi ajándékfrász: mit vegyünk egy Ráknak, Bikának, Ikreknek?

Aki komoly gondban van a karácsonyi ajándékvásárlással, annak szeretnénk segíteni - na nem ígérhetünk tutit, de az asztrológia tudománya az alábbi ajándékötleteket "ajánlja". Íme!


Kos
A típus jellemzői: tüzes jegy, aktív, energiától duzzadó, bátor és szenvedélyes, türelmetlen.
Ajándékötletek: gyertyakülönlegesség, füstölő, sólámpa, aromalámpa, éjjeli lámpa, dohányzóknak öngyújtó gravírozással, pipaszett, minőségi dohány. Küzdő alkat, szeret játszani így társasjátékkal, sportbérlettel vagy sporteszközzel is meglephetjük. A harci eszközök is érdeklődése középpontjában állnak: tehát meglepetés lehet az íj, nyíl, kés, tőr, kard – ezek igaz, nem olcsók, de kitűnő ajándékok egy Kosnak. Ha könyvet veszünk, az is az egyéniségéhez passzoló legyen: utazás, kaland, felfedezés, krimi, kutatás témája körül forogjon a cselekmény, a történet. Filmben is e témák ajánlottak, és az ismeretterjesztő DVD is szóba jöhet. Ha utazást is megenged a családi kassza, nem tévedhetünk vele. Mivel türelmetlen alkat, nem kell "agyoncsomagolni" az ajándékot.

Bika
A típus jellemzői: szeret enni-inni, pihenni, kényeztetni magát és kedvesét. Határozott, eltökélt, ambiciózus, harcos típus. Küzdő alkat, céljai eléréséért sok mindenre képes.
Ajándékötletek: a fentiek alapján sok mindenből választhatunk. A wellnesshétvégétől, a kényeztető téli nyaralástól kezdve – nyilván a pénztárca(vastagság) függvényében is – az otthon megvalósítható, pihenést szolgáló ajándékokig minden szóba jöhet: pl. masszázsolaj, fürdőszett, aromaterápiás csomag, de még egy fejtámasz vagy hintaszék is. Nála a könyvritkaságok, akár antikváriumból is, jó választás lehetnek, de impozáns épületekről, mennyei ételekről, italokról szóló kötetek, albumok is örömet szereznek a Bikának. Ha ital mellett döntünk, jófajta borral, pálinkával, whiskyvel ajándékozzuk meg – mindig különleges csomagolással, ami kiemeli az értékét.

Ikrek
A típus jellemzői: kíváncsi, kreatív, információfüggő, befogad és közöl, állandóan gondolkodik, de sok mindent megkérdőjelez, boncolgatja a valóságot, szeretné megfejteni a megfejthetetlent is. Minőség- és szépségmániás. Ízlése egyedi.
Ajándékötletek: az ismeretterjesztő, tudományos, logikai, filozófiai könyv, játék, film (DVD) tévedhetetlen ajándék. Műszaki cikkeknek is örül az Ikrek, de az egzotikum, az ezotéria, a pszichológia is vonzza: e területekről is válogathatunk, pl. távol-keleti falidísz, lakásdísz is szóba jöhet. Különleges ember és ez ajándékában is tükröződhet, a „nem hétköznapi" számára rendkívül fontos szempont. Kedves, romantikus, melegszívű, empatikus az Iker(ember) „másik fele": így erre is apellálhatunk egy megható, szívhez szóló ajándékkal – pláne, ha egy utazást is megengedhet az ajándékozó. Rendszerint túltervezi napjait, így naptárt, határidőnaplót is vehetünk neki. Szeret játszani,  e témakörben is keresgélhetünk. Ügyeljünk a csomagolásra, az számára rendkívül fontos.

Rák
A típus jellemzői: otthon- és családcentrikus, zenekedvelő, szeret sütni-főzni, melegséget keres/szomjaz.
Ajándékötletek: a fentiekből adódóan könyv, CD, hangszer (ha játszik hangszeren, kiegészítő eszköz, pl. kottatartó), konyhai eszköz, háztartási felszerelés/gép is szóba jöhet. Nem fog megharagudni a praktikus ajándékért, számára fontosabb, hogy azáltal családjának kedveskedhet majd. Családi kirándulásra, utazásra is költhetünk, mert nagyon örül majd a közös(!) ajándéknak. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg melegszívű, romantikus énjéről: apró ajándékkal is szívébe lophatjuk magunkat. A kertészkedés, barkácsolás területek ajándékainak széles tárházából is bátran válogathatunk.

Oroszlán
A típus jellemzői: vidám, örök gyermek, ugyanakkor a középpont, a figyelem ráirányulása fontos számára. Ambíciókkal teli. Minőségpári, sőt, luxust szomjazó alkat.
Ajándékötletek: hölgyeknek egyedi, valamiképpen személyre szabott ékszer, minőségi bizsu, passzoló illatú parfüm, drága, márkás és/vagy minőségi ruha, cipő. Férfiaknak különleges, drága ital vagy egy wellness-szállodában eltöltött hétvége a remek ajándék.  Mindkét nem játékfüggő, tehát e téren is válogathatunk. Ad a külsejére, így szépítkezéshez is választhatunk ajándékot – a drogériák, szépségszalonok (sőt, a szépségklinikák) bőven adnak erre ötletet. Mindkét nemnél a luxuskategóriába eső tárgyak, szolgáltatások ajándékként kiválóak, sőt, a legmegfelelőbbek.

Szűz
A típus jellemzői: realista, takarékos, de ami megtetszik neki, arra költ, nem sajnálja rá a pénzt, rend- és tisztaságszerető, maximalista, elővigyázatos, óvatos.
Ajándékötletek: szereti a praktikus ajándékokat – e téren igazán széles skáláról válogathatunk. Egyedi ízléssel bír, trendkövető – a maga módján. Ismerni kell, hogy efféle ajándékot vehessünk neki: parfüm, ruha, kiegészítő vagy lakberendezési tárgy esetében. Ha annyira nem nyitott könyv előttünk az illető, maradjunk a praktikus ajándéknál, azzal nem tévedhetünk. Nőnek, férfinak jó ajándék a táska, mert egyszerre lehet divatos, praktikus, szép – így igazán passzol a Szűzhöz. Szereti a  bőrárut: legyen az kiegészítő vagy akár kabát, ruha.

Mérleg
A típus jellemzői: a harmónia, az egyensúly embere. Kiegyensúlyozott, diplomatikus és békeszerető.
Ajándékötletek: szereti a szépet, szereti, ha kitűnhet a tömegből, így csillogó ékszer,  ékszerkollekció, elegáns sál-kesztyű együttes, minőségi kendő, kalap, öv, nyakkendő, elegáns karóra jó választás lehet. Természetkedvelő: ajándéka ehhez is kapcsolódhat: könyv, album, ásványok, tengeri csiga, kövek is örömet szerezhetnek neki. Koncert-, színház- vagy mozijegyet is vehetünk, de masszázsbérlettel, szépségstúdió-utalvánnyal, szoláriumbérlettel is meglephetjük – szívesen fogadja.

Skorpió
A típus jellemzői: szenvedélyes, titokzatos, a természetfeletti számára mondhatni bizonyított, de keresi-kutatja tovább a rejtélyeket.
Ajándékötletek: minden e témájú művészeti alkotás, amiről ki kell találni, mit is akart megmutatni a művész, vagy pszichológiai, ezoterikus témájú könyv, film (DVD). Nőknek szexi fehérnemű, kábító-csábító illatú parfüm jó választás lehet. Gyertyák, füstölők, mécsesek, mécsestartók is szóba jöhetnek. Férfiaknak cigarettatálca, pipa és pipadohány – az első kettő akár dísztárgyként is – ajándékozható. Mindkét nemnek a szexualitás rendkívül központi az életében így adott esetben szexshopban is körülnézhetünk ajándék után – persze csak ha igazán közelről ismerjük az illetőt. Elektronikai cikkekkel is megajándékozhatjuk.

Nyilas
A típus jellemzői: kreatív, független, filozofikus, energiától duzzadó, kíváncsi, felfedező, állatszerető.
Ajándékötletek: egzotikus tájakra kalauzoló könyvek, albumok,  különleges művészetet, művészeket bemutatók szintúgy szóba jöhetnek, valamint  DVD-k. Zenei ízlése vagy a brutálisan őszinte, „megmondó" zene, vagy a megnyugtató, filozofikus hangulatba, átszellemültségbe repítő, szinte spirituális dallamok. Útleírásokat nemcsak szívesen olvas, maga is szívesen fogalmaz meg gondolatokat, így a napló is jó ajándék.  Ékszerből egyedit vegyünk, a hétköznapi nem az ő világa. Kedveli a harsány színeket, mert a különlegességet sokra becsüli. Nagy állatbarát, de élő állat ajándékozásánál életmódját, stílusát is vegyük figyelembe, nehogy az ajándéköröm ürömmé, majd gonddá váljon!

Bak
A típus jellemzői: takarékoskodó, szorgalmas, alapos, lelkiismeretes.
Ajándékötletek: persely, pénztárca, ritka pénzérmék. Pénzügyi, vállalkozási, „pénzcsinálási" ötletektől duzzadó könyvet is ajándékozhatunk számára. Nagy konstruktőr, maga is alkotó, tehát vázlatfüzet, festőállvány, „csináld magad" barkácskészlet is szóba jöhet – érdeklődése szerint. Rendszerint mindent gondosan megtervez, így naptárral,  határidőnaplóval, gravírozott tollal is örömet szerezhetünk neki. Lakberendezési tárgyat is vehetünk a Baknak, de esztétikus, minőségi darabot válasszunk, anyagát tekintve a természet iránti vonzódása az iránymutató: fa, bambusz, kő, ásvány stb. jöhet szóba. Antik tárgyakkal sem ronthatjuk el az ajándékozást: kedveli és értékeli a régiséget.

Vízöntő
A típus jellemzői: vidám, kreatív, független.
Ajándékötletek: kedveli a művészeteket: e téren széles skálán válogathatunk pénztárcánk függvényében a DVD-től a könyvutalványon át a színház- és mozijegyekig, de egy egyedi alkotás porcelántól a bambuszszobrokig is szóba jöhet. Ha még messzebb nyújtózkodhat valaki, mármint pénzügyileg, valamely, a művészetek bölcsőjének számító vagy különleges képtárral, történelmi nevezetességgel bíró városlátogatásra, tehát utazásra fizessünk be – természetesen két főre. Kedveli a technikai újdonságokat: meglévő szerkentyűihez is vehetünk kiegészítőt (webkamera, vezeték nélküli egér, bluetooth-os headszett). A hölgyek extravagáns ajándékokkal vehetők le a lábukról: ruha, parfüm, ékszer is szóba jöhet, a férfiak örülnek tenisz- vagy fallabda-terembérletnek, masszázsutalványnak is.

Halak
A típus jellemzői: romantikus, érzelmes, idealista, segítőkész, együtt érző, áldozatkész, önzetlen, családcentrikus.
Ajándékötletek: kiállítás- vagy színházjegy, művészeti album, festmény, reprodukció, könyv, fotóalbum (családi is).  Lakásdísz esetében a személyiségjegyeihez a kedves, egyedi ajándék passzol, ugyanakkor nem szereti a bóvlit, legyen értékes, ami nem feltétlen a legdrágábbat jelenti. A nőknek ékszert is vehetünk: de finom legyen, ne harsány, csilli-villi. Férfiaknál egy különleges ital, jobbfajta bor, pálinka ajándék pohárral, dohányzóknak  a minőségi, illatosított dohány is jó ötlet. Ha a romantikus énjére hatna az ajándékozó: a maradandó meglepetéssel szerezhet örömet – vagyis a Halaknak ne utazást Párizsba, sokkal inkább finom, de értékes arany nyakláncot válasszunk.

 

Olvasóink írták

 • 2. anikopeter 2010. december 21. 21:27
  „Kedves győriember!
  Kisalföld.
  Neveket mindig nagybetüvel, kivéve nemecsek.”
 • 1. győriember 2010. december 21. 09:30
  „már a cím se jó, kedves kisalföld. nem ikernek, hanem ikreknek. egy ikreknek. ez kettős jegy, tehát ikrek.
  ugyanígy: mit vegyünk egy halaknak, és nem: mit vegyünk egy halnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmillióval többen nézték az X-Faktort, mint a futball-vb döntőjét

Az év három legnézettebb műsorának listáján az első két hely az X-Faktoré, míg a harmadik helyre a… Tovább olvasom