Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Kaparós sorsjegy a mobilon?

Extrém ötletekkel is lehet startup versenyeket nyerni, ezt bizonyítja a Budapesti Műszaki Egyetemen rendezett Smart Frame Hackathon eredménye is.
A mobilos sorsjegy mellett egy takarékos zuhanyrózsa és egy érdekes fejvadász oldal kitalálói arattak sikert.

Nagy sikerrel végződött a Smart Frame Hackathon BME rendezvény, amelyen több mint 50 hallgató vett részt és mérte össze tudását. A mintegy 30 prezentált ötlet közül a résztvevők maguk válogatták ki a legjobbakat és végül 8-at dolgoztak ki a hétvégén. A csapatok munkáját mentorok segítették.

A másfél napos versenyben végül a Pesoo projekt szerezte meg az első helyezést egy a munkaerő toborzás-kiválasztás folyamatát forradalmasító megoldással. A Pesoo projekt vezetője szerint, a megoldásukkal a kiválasztást végző szakemberek számára először teszik lehetővé a kompetencia szerinti automatizált szűrést, amely így töredékére csökkenti a felvétel folyamatát. A Pesoo a Hackathon és a Founders Hive Hungary segítségével Londonban is bemutathatja megoldását.

A legjobbak közé kerülő 5L projekt egy olyan víztakarékosságot segítő eszközön dolgozott, amellyel 5 liter víz felhasználása elég ahhoz, hogy segítségével bárki a maximális higiéniát elérje úgy, hogy a komfortérzete nem romlik. A legjobb prezentációt a szervezők egy – a Notebookspecialista.hu és a Hewlett Packard által felajánlott – HP Sleekbookkal díjazták.


A legérdekesebb projekt címet az interaktív Mobil kaparós sorsjegy szerezte meg, egy interaktív mobil nyereményjáték, amely segítségével a cégek egyszerűen indíthatnak mobilos nyeremény kampányokat, futtathatnak széles körben interaktív akciókat, s az új technológia segítségével könnyedén kapcsolódhatnak össze a közösségi médiával.

Az esemény kiemelt támogatója volt az MTA-SZTAKI, amely a Közép-Európai Program által futtatott SMART-FRAME projekt keretén belül, a Start-up és Spin-off vállalkozások közül azokat próbálja elérni és támogatni, amelyek a Smart technológiákat alkalmazzák ötleteik megvalósításához. A SMART-FRAME lehetőséget kínál a vállalkozásoknak, hogy az anyagtechnológiai, a felületkezelési-, a szenzorokkal és a gyártástechnológiával kapcsolatos legfrissebb kutatási eredményekkel ötvözzék az ötleteikből fakadó eszközöket, berendezéseket.

A Hackathon-in-a-Box egyetemi ötletverseny sorozat rendkívül népszerű az egyetemisták között, mivel a szervezők a programban az egész éves verseny keretein belül hallgatói csapatokat készítenek fel az első startup vállalkozásukra. A versenyeken minden hallgatói csoporthoz veterán startupperek csatlakoznak így segítve a projekt fejlődését. A versenyt idén 4 budapesti és 5 vidéki egyetemen szervezik meg.

A Hackathon támogatói között van a Nemzeti Innovációs Hivatal, a Ustream, az MTA-SZTAKI, a Corvinus Tőkealap, a Kairos Capital, a HP, a Notebookspecialista.hu, az Aarenson Consulting.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A DIGI Sport és az M1 képernyőjén a Veszprém-Kiel BL-negyeddöntő!

Szombaton az M1-en is követhetik a nézők a férfi kézilabda BL-negyeddöntőt. Tovább olvasom