Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Juhtúróval töltött gombafejek

Lakj jól kalóriaszegény ételekkel, italokkal. Receptekkel segítünk ebben, s ha Te is úgy akarod, - a fogyásban.

Juhtúróval töltött gombafejek


Hozzávalók: 70 dkg gombafej, 25 dkg juhtúró, 2 dkg margarin, 4 dkg reszelt sajt, só, bors, citromlé.

Elkészítés: a megtisztított gombafejeket citromos vízben kissé megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A juhtúrót borssal fűszerezve simára keverjük. A gombafejeket kettéosztjuk, a nagyobbakat megtöltjük az ízesített juhtúróval és a kisebbekkel befedjük. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és a sütőbe tesszük, pirosra pirítjuk. A sót ízlés szerint használjuk.

Energia: 259 kcal.

Jó étvágyat!

Tudtad?



A juhtúró, vagy másik közismert nevén a brindza a friss sajtok közül az ún. oltós alvadású sajtok közé tartozik.
Eredetileg Romániában készítették, de gyorsan elterjed a közép- és kelet-európai országokban a középkorban.
A juh tejét melegítik és kisebb faedényekbe adagolják, majd beoltják. Több napig érlelik, miközben renszeresen megkeverik.
Ennek a folyamatnak a végén készül el a síma, könnyen kenhető, kissé csípős és sós, jellegzetes ízű túró.
Jelentős a probiotikum tartalma, így fogyasztása nagyon kedvező hatású a bélflóra működésére.
Közismerten a szlovák konyhában gyakran használják. A kőrözött és a sztrapacska elengedhetetlen kiegészítője.
(Forrás Tudtad?, kép: nosalty.hu)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Te is lehetsz érzéki

Ha valaki szexisnek akar látszani, hinnie is kell, hogy valóban az. Önbizalom nélkül nemhogy… Tovább olvasom