Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Jubiláló segítők

Idén immár 10. alkalommal rendezik meg a jótékonysági fürdőruhás Mikulás Kocogást.
A december 8-án, vasárnap délután 1 órától a Budapest belvárosi Király utcai Gozsdu Manó Udvarban gyülekezők 2 órakor vágnak neki a hidegben a félórás figyelemfelkeltő futásuknak. A jubileumi programhoz egy aukció is kapcsolódik, melyhez számos ismert ember ajánlotta egy-egy kedves tárgyát egy beteg kislány megsegítésére. A hírességek relikviáira november 1-től 30-ig lehet licitálni a következő honlapcímen: aukcio.mikulaskocogas.hu

Méhes Krisztián Bostonban járt egyetemre, ott ismerkedett meg az amerikai városban akkor mát hagyományosnak számító decemberi fürdőruhás Mikulás Kocogással, melynek részvételi díjaiból és a szponzori támogatásokból minden évben jótékonysági alapítványokat támogatnak. Az ötlet és az esemény hangulata olyannyira megtetszett a budapesti fiatalembernek, hogy hazatérve elhatározta: itthon is megvalósítja. 2004-ben mindössze 12-en vetkőztek ezen nemes cél érdekében a mínuszokban fürdőruhára, az utóbbi években pedig már tartósan 80 felett van e létszám.

Kezdetben minden alkalommal más-más hazai alapítványt segítettek, harmadik esztendeje pedig a Csodalámpa Alapítványhoz beküldött vágyak közül válogatva, súlyosan beteg gyermekek kívánságai közül váltották már jónéhányat valóra. Idén sem lesz ez másként. A jubileumi, 10. kocogást egy aukcióval is igyekeznek még emlékezetesebbé tenni.

Képalá: Mikulás Kocogás 2012 - Fotó: Mohai Balázs, MTI
Képalá: Mikulás Kocogás 2012 - Fotó: Mohai Balázs, MTI


Az orvosok azt hitték, hogy szimulál vagy kiszáradt az a kislány, akinek valójában agyvelőgyulladása volt. Az elkésett diagnózis következtében több műtétet kellett elvégezni a gyermeken, két, tenyérnyi darabot kivettek a koponyájából is. Budai Dominika fejlesztéséhez sok különóra szükségeltetik, melyek árainak előteremtése komoly nehézségeket okoz a család számára.

Azért, hogy a 11 éves kislány fejlődése egy kicsit gördülékenyebben mehessen, a fürdőruhás Mikulások ismert emberekkel fogtak össze. A hírességek felajánlottak egy-egy személyes tárgyat, melyekre az interneten keresztül lehet licitálni november 1-től 30-ig.

A relikviák 10 ezer Ft kikiáltási árról indulnak. Az aukció teljes bevételt Budai Dominika családja kapja meg.

Az árverésről és csatlakozó ismert emberekről, továbbá a felajánlott tárgyakról, valamint a jótékonysági fürdőruhás Mikulás Kocogásról további információk olvashatóak a rendezvény honlapján: www.mikulaskocogas.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Alzheimer-kórhoz köthető újabb géneket fedeztek fel

A lakosság öregedésével világszerte egyre súlyosabb gonddá válik az Alzheimer-kór. Tovább olvasom