Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Jön a nyári Mikulás

Egyre jobban összefognak a magyarok, legalábbis ez derül ki a Mikulásgyár közleményéből, amely azt vizsgálta, hogyan nőtt a magyarok adakozó kedve az elmúlt négy évben.

A főváros mellett Győrben, Nagykanizsán és Szegeden voltak a legtöbben azok, akik fontosnak tartották, hogy decemberben a magukéból adjanak a rászorulóknak. Kaposvár, Miskolc és Székesfehérvár gyűjtőpontjaira jóval kevesebb adomány érkezett. A közel félmillárd Forint értékű adomány osztását már karácsony előtt megkezdték és egész januárban folytatják. A rászorulóknak a Magyar Vöröskereszt segítségével juttatják el a csomagokat.

2006-ban majdnem csak fele annyi ajándékot hoztak a ország legnagyobb jótékonysági rendezvényére mint most decemberben, az előző évhez képest pedig 20 százalékkal több ajándékot sikerült összegyűjteni, így idén

161.000 embernek juttatnak el csomagot a Magyar Vöröskereszt segítségével - közölte Zsolnai Endre a Mikulásgyár fő szervezője.
Az adományok 26 százaléka ruhanemű, 13 százaléka édesség és tartós élelmiszer, 21 százaléka könyv és játék. Emellett sokan tisztitószereket, műszaki cikkeket is hoztak a rászorulóknak. Ugyanakkor meglepően kevés sporteszköz érkezett, az adományok egy százalékát sem tették ki az ilyen típusú ajándékok, holott sok gyereknek erre is szüksége volna - tette hozzá Zsolnai.

2010-ben nem csak a fővárosi Mikulásgyárban, de az ország 13 plázájában és a Magyar Posta hivatalaiban is le lehetett adni az adományokat. Az adatokból úgy tűnik, hogy a legadakozóbbak a fővárosiak voltak, az ajándékok majdnem felét ők hozták el a Mikulásgyárba. A vidéki városok közül a győriek voltak a legaktívabbak. Őket követik a nagykanizsaiak és a szegediek, a három régió lakói közel annyi ajándékot adományoztak a rászorulóknak mint az utánuk köveztkező másik hét város. A legkevesebb adomány Kaposvárról, Miskolcról és Székesfehérvárról érkezett.- mondta Éskovács Péter, a Mikulásgyár sajtófönöke.


Mint azt Zsolnai Endre elmondta:

a MikulásGyár minden gazdasági és természeti nehézség ellenére, illetve a tavalyihoz képest egy nappal rövidebb nyitva tartás ellenére rekordot döntött. Az összes magyar postán, a 13 Plazában és a Felvonulási téri főhelyszínen összesen kb. 17.000 doboznyi ajándék gyűlt össze, amely a tavalyi nagy rekordhoz képest kb. 20%-kal több. Köszönet illet minden támogatót. Kiemelten a Magyar Vöröskeresztet, annak elnökét, Habsburg György Urat, aki a MikulásGyár fővédnöke is egyben. A Magyar Vöröskereszt minden munkatársát, önkéntesét önzetlen, odaadó munkájáért, amely nélkül a MikulásGyár hasonló sikert sem érhetne el már évek óta. Köszönjük a Magyar Posta és a Magyar Posta Logisztika segítségét, amely szintén elengedhetetlen már a sikerek eléréséhez - mondta a Mikulásgyár tulajdonosa.
Ugyanakkor hozzátette: a MikulásGyár működésére a válságokkal küzdő magyarok leszakadó rétegeinek egyre nagyobb szüksége van, ezért elképzelhető, hogy a MikulásGyár, ha más formában is, de nyáron is működik majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brózik Klárit már nem tudják eladni Amerikában

Brózik Klára sokévnyi sikertelen próbálkozás után, már-már feladta, hogy valaha is megtanul angolul,… Tovább olvasom