Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Jól ment a bolt a borszerdázó éttermeknek

A szokásosnál nagyobb ital- és ételforgalomról számolt be a héten megrendezett Borszerda-akcióban részt vevő csaknem 200 étterem.

A csatlakozó éttermek féláron adták szerdán a kiváló magyar borokat, ezzel próbálva asztalhoz csalogatni a vendégeket a világbajnokság szünnapján.

A rendezők neves szakmai zsűri bevonásával versenyt hirdettek a jellegzetes magyar borokhoz társítható ételsorok megálmodására is: a menüversenyt mind az ebéd, mind a vacsora kategóriában a soproni Vadászkürt étterem nyerte. "Kitűnően sikerült a menü, telt házunk volt tegnap, este nem is tudtunk mindenkit leültetni, mert még Ausztriából is jöttek át vendégek" - nyilatkozta Bausz Gyula tulajdonos az esemény kommunikációjával megbízott cég közleménye szerint.

Hasonlóan jó tapasztalatokról számoltak be a második, illetve harmadik helyet elérő éttermek is. Juhász Tamás, a harmadik helyezett budapesti Vörös Postakocsi tulajdonosa közölte, hogy a forgalom a várakozásoknak megfelelően növekedett, bár elmaradt a tavalyitól - ez szerinte a nehéz gazdasági helyzet következménye. "A menüverseny kifejezetten jót tett az ügynek, sok vendégünk csakis emiatt jött tegnap hozzánk" - mondta.

Hudoba Tamás, a második helyet megszerző zsámbéki Nyárfás vendéglő tulajdonosa is arról számolt be, hogy vendégei tudatosan a menüsor miatt érkeztek az étterembe.

"Én azt is nagy eredménynek tartom, ha mindenki eggyel jobb étterembe megy, mint máskor, mert alacsonyabb borárak mellett ezt már megengedheti magának" - fogalmazott Oláh László, a mozgalmat finanszírozó Közösségi Bormarketing Alap igazgatója.

Idén még három Borszerda lesz, a legközelebbi augusztus utolsó hetében. Ekkor a könnyű fehér borok lesznek terítéken, ehhez kapcsolódó ételsorokat várnak majd a szervezők a menüversenyen. Szeptemberben a testesebb fehérek és a könnyedebb vörösek köré szerveződik az akció, míg novemberben a karácsonyi borkínálat bemutatásának jut a főszerep.

Az eseményről bővebb információk a www.borszerda.hu honlapon olvashatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végleg elutasította az egymillió dolláros csekket Perelman

Végleg visszautasította az egymillió dollárral járó Évezred-díjat Grigorij Perelman orosz… Tovább olvasom