Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Jogsértő Tolvai Reni videoklipje

Reni videóját betilthatják, és perekre is számíthat egy apró figyelmetlenség miatt.
Bajba kerülhet Tolvai Reni az új videoklipje miatt, mivel az előzetes jelzés nélkül tartalmaz termékmegjelenítést. A reklámtörvény értelmében Reni videóját betilthatják, és perekre is számíthat.

A videóban feltűnő testépítők jövedelmező árukapcsolásra is lehetőséget adtak: a klip előtt megjelenik a sportolók és bodybuilderek számára készülő táplálékkiegészítők legnagyobb gyártójának neve, majd a szám első harmadában egy energiaital is feltűnik jól látható márkajelzéssel. Az készítők azonban megfeledkeztek a termékmegjelenítésre figyelmeztető feliratról.

– A videóban található termékmegjelenítést – amennyiben az a televízióba kerül – a csatornának kötelessége feltüntetni, az nem a mi dolgunk. A Youtube csatornán azonban bármilyen termék megjelenhet a klipen belül, a neten ez nem számít reklámnak – szögezte le Bara Csaba, Reni menedzsere.A Bors szakértője, dr. Bacsek György ügyvéd szerint tévednek.

– Ha sem a film elején, sem pedig a végén nincs feltüntetve, hogy a kisfilm termékmegjelenítést tartalmaz, az jogsértés – fogalmazott a szakember, hozzátéve, hogy a szabályozás az internetes megjelenésekre is érvényes.

– Amennyiben a videót a médiahatóság már archiválta, lényegében mindegy, hogy törlik-e vagy sem. A videomegosztó csatorna azonnali hatállyal letilthatja, és be is perelheti a gyártót.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emmy-díjat nyert az egyik iPhone 5s reklám

A nyertes nem más, mint a 2013-as karácsonyi iPhone 5s reklám, mely a „Misunderstood"… Tovább olvasom