Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Jó testvéri (v)iszony

Az egykék önzőek, a legidősebbek túlneveltek, a középsők elnyomottak, a legkisebbet elkényeztetik. A születési sorrend valóban meghatározza a személyiség kialakulását, fontos, hogy ki hányadikként érkezik a családba? A valóságról beszéljen a Mega-testvérpár idősebb tagja, Tóth Vera.

A testvérek közötti rivalizálás nem új keletű dolog, gondoljunk csak az első testvérpár, Káin és Ábel esetére. Na persze általában nem ilyen drasztikus a helyzet, de az Egyesült Államokban végzett felmérések szerint napjainkban kevésbé összetartóak a testvérek, mint húsz évvel ezelőtt. A Harvard Egyetem kutatói megvizsgálták, hogy mennyire fontos, ki az elsőszülött, s van-e ennek jelentősége a személyiség kialakulásában. Közel ezer emberen végeztek kutatásokat, s az eredmény egyértelműen azt mutatta, igenis meghatározó, hogy ki hányadikként érkezik a családba.


Tesót hozott a gólya

Az első Megasztár-győztes, Tóth Vera bevallása szerint a mai napig képes húgával, Gabival apró-cseprő dolgokon órákat veszekedni, de sosem rivalizálnak egymással, sőt, senkire sem számíthat annyira, mint testvérére.


– Igaz, csak hároméves voltam, mikor megszületett a hugi, mégis tisztán emlékszem a napra, amikor hazahoztuk – kezdi az énekesnő. – Nagy, fehér pólyában lángvörös fejecskével bömbölt anya karjában. Aztán a rokonság csakis Gabival foglalkozott, őt halmozták el ajándékokkal, mindenkit csak ő érdekelt, s ez a hirtelen jött 3 kilós manó eleinte nem igazán tetszett nekem – mondja mosolyogva. – Sokat sírtam, féltékeny voltam rá, még az óvodába se akartam elmenni. Állandóan róla kérdezősködtek az ismerősök, örülök-e annak, hogy hozott a gólya egy kistesót. ˝Hát nem... vigye vissza!˝ Általában ez volt a válaszom. Aztán amikor a szüleimmel megfürdethettem, megetethettem és babusgathattam Gabit, minden megváltozott. Akinek csak lehetett, azt dicsekedtem, hogy nekem nincs szükségem játék babára, mert igazi sírós-pisilős-beszélős hajas babám van, aki nem mellesleg a húgom.

Aztán ahogy teltek az évek, ő nagyszájú csitrivé, én meg kamasszá váltam, s ismét jöttek a gondok. Mindenen (jobb esetben csak) veszekedtünk, birkóztunk, téptük egymás haját, ő harapott én ütöttem, ahol értem – s miközben visszaemlékezik nagyokat kacag. – Ilyenkor már szülői beavatkozásra volt szükség...


A zene az kell...

Vera csupán 19 éves volt, amikor megnyerte a Megasztárt, ezt az eredményt akkor húgának ajánlotta fel.


– Ha már minden kötél szakadt kettőnk között, énekelni kezdtem, ő folytatta, majd egymás nyakába borultunk és bocsánatot kértünk, ez a mi béketerápiánk a mai napig – ecseteli a tapolcai lány. – Amikor meghirdették a Megasztárt, Gabi is szeretett volna jelentkezni, de őt még ehhez túl kicsinek találták a szüleim, s csak én mehettem el a válogatásra. Abszolút nem irigykedett rám ezért, sőt, teljes szívből szurkolt mindvégig értem. Később, amikor folytatódott a tehetségkutató műsor, azonnal hívtam Gabit, s már rohantam is vele a zsűri elé. Büszke voltam rá, ahogy ott énekelt, lehengerlő volt! Mi lettünk a Mega-nővérek!


Tűz és víz

Példamutatóan jó viszonyt ápol egymással a két lány, külön élnek, mégis beszélnek egymással minden áldott napon. Le sem tagadhatnák, hogy testvérek, úgy hasonlítanak, de mégis stílusukban teljesen különbözőek.


– Gabi a vad rocker, harsány és polgárpukkasztó, én meg a szende nővér, tűz és víz vagyunk. Mégis megoszthatom vele minden gondom-bánatom, a pasiügyektől egészen a szakmai dolgokig. Néha még így is az agyamra megy, amolyan jó testvéri (v)iszony a miénk...! – mondta befejezésül Vera.

Olvasóink írták

 • 9. maradando 2010. január 13. 08:51
  „Amig el tudom zárni a Tv-ét,és a rádiót, addig nincs semmi bajom velűk !”
 • 8. Icsi235 2009. december 21. 08:38
  „Jó hangjuk van az tény, de a stílusuk!
  Verában akkor csalódtam, amikor pár hete egy reggeli műsorban azt nyilatkozta, hogy az első randin is képes ágyba bújni a pasival, ha éppen úgy van.
  Hát nem tudom.
  Gabi meg sokszor olyan erőltette.Ha kicsit visszavenne, akkor talán szimpatikusabb lenne az embereknek.”
 • 7. kutyás 2009. december 20. 08:11
  „Nelli az elefámt itt van ujra:-).........Gabi leány meg egy kis csökike,...,.,.,.,”
 • 6. Reális 2009. december 19. 16:31
  „Kik ezek???”
 • 5. premo 2009. december 19. 12:47
  „plasztik közönségnek plasztik énekesek - marketing az egész, avagy egy Cserháti és egy Pink imitátor.
  bloafff :D”
 • 4. Mankapunka 2009. december 19. 00:29
  „Így sötétben sokkal félelmetesebbek a képek......

  Muldert hívtam,azt mondta utánuk néz a nyilvántartásukban,nem-e idegenek........

  ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Félek.............”
 • 3. RickCartman 2009. december 18. 19:55
  „lám, egyikünk véleménye sem ment át a galamblelkű moderátor szűrőjén...bezzeg a fényképeket lehet mutogatni moderálás nélkül, ugye? :-))))))))))”
 • 2. Mankapunka 2009. december 18. 16:49
  „Szegényeket annyira erőltetik,Tóth Gabi annyira csunya szegény,hogy még a Reptéri kóbor kutya is inkább elfutna <moderálva>”
 • 1. RickCartman 2009. december 18. 14:43
  „ezzel a két fényképpel, a gyenge punk-imitátorral, és a 3 mázsás <moderálva> gyerekeket lehetne ijesztgetni”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyái ették meg a férfi holttestét

Gazdájuk holttestéből evett hetekig két kutya. A mopszok kénytelenek voltak az öngyilkos férfiból… Tovább olvasom