Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Jávorszarvas elejtésével dühítették fel az őslakosokat

Egy ritka albínó jávorszarvas elejtésével kanadai vadászok feldühítették az őslakosokat, akik szerencsétlenségtől tartanak az általuk szentként tisztelt állat megölése miatt.
Három vadász Kanada legkeletibb részén, Nova Scotia tartományban lőtte ki a hófehér jávorszarvast, és a ritka vadásztrófeával az interneten is eldicsekedtek, nem tudva, hogy a térségben élő mikmak indiánok őseik megtestesülését látják az albínó állatokban.

A mikmakok úgy hiszik, az albínó állatokban valamely ősük tér vissza, hogy jelentős események bekövetkezését adja hírül. Attól tartanak, hogy a szent állat elejtése szerencsétlenséget hoz rájuk. Felháborodásukat növelte, hogy a vadászok büszkén pózoltak a fehér szarvas tetemével az internetre feltett fotókon.

A baj elhárítása céljából az őslakosok a jövő héten négynapos engesztelő szertartást tartanak, amelynek során oltárt állítanak, imádkoznak és áldozatokat mutatnak be. A vadászok bocsánatot kértek, a szarvas kitömetni tervezett bőrét átadták a mikmak közösségnek, és a Facebookról is eltávolították a felháborodást okozó fotókat.

A szarvas fejét megtartották vadásztrófeaként. Bár semmiféle jogszabály nem tiltja az albínó jávorszarvasok elejtését, a mikmakok szerint "íratlan törvény" védi az ilyen állatokat. Egy mikmak vadász elmondta a CBC kanadai köztévének, hogy immár közel 500 éve próbálják megértetni a nem őslakosokkal az albínó állatok, köztük a jávorszarvasok jelentőségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihívja maga ellen a sorsot Stohl András?

Egy rendezvényen sarkos véleményt fogalmazott meg a politikusokról és színigazgatókról, pedig eddig… Tovább olvasom