Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Játékprogramok: az amerikaiak többet játszanak

Az amerikaiak többet játszanak és több időt töltenek számítógépes játékokkal, mint az európaiak - állapította meg egy amerikai közvéleménykutatás, amelyben 13 ezer internet-felhasználó vett részt.
A Today Gamers cég kutatásainak eredménye alapján az amerikai lakosság 87 százaléka játszik kisebb-nagyobb rendszerességgel - adja hírül az Industry Gamers (www.industrygamers.com). Ezzel szemben az európaiak szerényebb eredményeket mutattak fel: Nagy Britanniában 74 százalék, Németországban 67 százalék, Franciaországban pedig 66 százalék a játékosok aránya. Az Egyesült Államokban átlag férfijátékosai több időt is töltenek a gépek előtt: heti 11,5 órát játszanak, szemben a britek 6,5, a németek 5,2, illetve a franciák 7,1 órájával. A nők az óceán mindkét partján kevesebben és kevesebbet játszanak, de az arányok megegyeznek a férfiakéival.

A kimutatás alapján a közösségi online játékok (MMO-k) sokkal népszerűbbek Amerikában, mint Európában: a megkérdezettek 21 százaléka barangol naponta másokkal együtt virtuális világokban, míg az európaiaknál ez a szám 10-11 százalék.

A közvéleménykutatás eredményeinek értékelésénél figyelembe kell venni, hogy csak az élő internetkapcsolattal rendelkezők válaszait tartalmazzák, vagyis azok nem szerepelnek benne, akiknek még az internethez sincs hozzáférésük, tehát minden bizonnyal a számítógépes játékok iránt sem elkötelezettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házipornót vállal Molnár Anikó?

Molnár Anikó nemrég Orosz Barbi műsorában vallotta be, hogy igent mondana a házipornó készítésére,… Tovább olvasom