Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Januártól érvényesek az új szabályok a betelefonálós játékokra

Az év végéig kitolta a betelefonálós televíziós nyereményjátékok új szabályaira felkészüléshez adott időt a médiahatóság, de a bevételek hat százalékát új, magyar nyelvű filmek gyártására kell fordítani - tudható meg az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) csütörtöki közleményéből.
Az ATV-t, a TV2-t és az RTL Klub működtető társaság, valamint a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) korábban jelezte, hogy az október elsejéig adott határidő "számukra nem tartható", mivel a cégek a műsorok készítőivel szerződéseiket hosszabb időszakra, általában egy évre kötik meg - írták. A médiahatóság által alkalmazott uniós irányelv rendelkezéseire hivatkozva azt is kérték, hogy testület egyelőre ne alkalmazza a médiatörvény televíziós vásárlási ablakra vonatkozó időbeli korlátozást, amely szerint ezekből egy nap legfeljebb nyolcat, összesen két óra időtartamban lehet közzétenni.

Arra az időtartamra kérték ezt, amíg Magyarország nem ülteti át jogrendjébe az Európai Unió vonatkozó irányelvének szabályait, valamint, hogy az ORTT a nyereményjátékból származó bevételeket csak 2011. január 1-jétől tekintse reklámbevételnek.

A médiahatóság a felkészülési időt egyhangú döntéssel kitolta január 1-ig, valamint - szótöbbséggel - úgy döntött, hogy az új médiatörvény elfogadásáig nem alkalmazza a napi időbeli korlátozást.

A döntés szerint ugyanakkor a jövő év első napjától alkalmazzák a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény azon passzusát, amely szerint az ilyen műsorokból származó bevételek hat százalékát új, eredetileg magyar nyelvű filmalkotások létrehozására kell fordítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lámák okoztak dugót Dublinban

Dublin közlekedése meg tudja keseríteni az autósok életét, de most fordult elő először, hogy az ír… Tovább olvasom