Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

James Bond a barnákat szereti

A férfiak inkább a szőkéket részesítik előnyben, Nagy-Britannia legsármosabb titkos ügynöke azonban a barnákat szereti – állapította meg egy igen alapos vizsgálat James Bond szerelmi életéről.

A szakemberek, akik azt kutatták, milyen az ideális Bond-girl, úgy találták, hogy az illető hölgy sötét, hosszú hajú, amerikai akcentussal beszél és fegyvert hord. A kutatók az első 20 Bond-film 195 női karakterét vizsgálták, illetve összevetették annak a 98 nőnek a jellemző vonásait, akiknek volt szexuális kapcsolata őfelsége ügynökével azon
97 nőével, akiknek nem.

A Sex Roles című újságban közzétett kutatás azt is vizsgálta, hogy változtak a Bond-lányok jellemvonásai az évek során, illetve azt, milyen vonásokkal bírtak azok a nők, akik végül Bond karjaiban végezték.

Nem meglepő, hogy Bond szexpartnerei a fiatalabb, karcsúbb és vonzóbb nők közül kerültek ki, sőt, azok közül, akik nem hordtak szemüveget. Ilyen ideális típus volt többek között Lois Chiles, aki doktor Hollyt játszotta az 1979-ben bemutatott Holdkeltében, vagy Lana Wood mint Plenty O’Tolle az 1971-es Gyémántok az örökkévalóságnak című filmben.


A hölgyek átlagéletkora 26 év volt. 46 női karakter volt szoros szexuális kapcsolatban Bonddal, 52 csak csókolózott vele. A vizsgált hölgyekről kiderült, hogy 27 százalék szőke, 40 százalék fekete, 19 barna és 9 százalék vörös hajú volt. A sötét hajúak esetében jóval nagyobb volt azoknak az aránya, akik intim viszonyba kerültek az ügynökkel. A nők egynegyede beszélt amerikai akcentussal, ám ők jóval nagyobb arányban voltak azok között, akik szexuális viszonyba kerültek vele.

A filmekben a női szereplők háromnegyede fehér bőrű volt, nyolc százalék ázsiai, hét fekete bőrű, kevés arab és amerikai indiai is volt köztük. Minden ötödik női karakter a filmek végére meghalt, sokan azok közül is, akiknek szexuális kapcsolatuk volt Bonddal. Őfelsége ügynöke sokkal inkább létesített szexuális viszonyt olyan nővel, aki fegyvert használt, mint olyannal, aki nem. Két nő még a szexuális együttlét előtt próbálta megölni Bondot, kettő az aktus alatt, 10 pedig utána.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kártérítés járt az impotens férjért

Sikerrel járt az a portugál feleség, aki beteljesületlen szexuális élete miatt fordult bírósághoz. A… Tovább olvasom