Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Jacko boncolása: kopasz, és 51 kg volt halálakor a popsztár

Súlya 50,8 kilogramm, étel nem, csak gyógyszer volt a gyomrában, kopasz volt, zúzódásokat találtak a testén, bordáit eltörte az újraélesztés, négy tűtől származó sebet fedeztek fel szívtájékán - sorolta a The Sun, Michael Jackson boncolásakor megállapított tényeket hétfői számában.

Szívszaggató részletek szivárogtak ki az énekes boncolásáról, amelyek a popsztárt szinte csontvázként mutatják be, aki alig evett és csak pirulák voltak a gyomrában, amikor meghalt. Csípőjét, combját és vállát is tű által okozott sebek borítják, vélhetően az éveken át naponta háromszor alkalmazott fájdalomcsillapító injekciók eredményeként. A műtéti hegek tömegét pedig legalább 13 kozmetikai műtétre utaló bizonyítéknak gondolják a boncolást végző patológusok a The Sun szerint.

A szakértők nyomasztó tényeket találtak Jacko fizikai hanyatlásának bizonyítékaként, míg Los Angelesben tart a nyomozás múlt héten bekövetkezett halála kapcsán.

A vizsgálat alapján a valaha színpadi atlétikusságáról híres sztár 165,1 centiméter magas volt.

Súlyosan lesoványodott, mindössze 50,8 kilogramm volt, ami annak tudható be, hogy az anorexiás Jackson naponta egyszer, akkor is szegényesen étkezett. A patológusok üresen találták gyomrát, leszámítva néhány részlegesen feloldott állapotban lévő pirulát, melyeket a szívét leállító fájdalomcsillapító injekció előtt vett be. A mintákat elküldték toxikológiai vizsgálatra.

Gyakorlatilag összes haját elveszítette. Halálakor parókát viselt, a patológusok szerint fejbőrét a "barackpihénél" alig valamivel több borította. Bal füle fölött egy sebhelyes rész teljesen kopasz volt, nyilvánvalóan 1984-es balesete következtében, amikor a Pepsi-reklám forgatásán meggyulladt haja.

Többszörös bordatörést szenvedett a szívmegállás utáni újraélesztési kísérletek során a mellkasi kompressziótól. Szíve fölött és mellett négy injekciótól származó sebhelyet találtak, melyek azt mutatják: közvetlenül a szívébe fecskendeztek adrenalint, hogy újraindítsák. Három injekció behatolt a szívbe, a negyedik azonban célt tévesztve az énekes bordáját találta el.

A boncolás megmagyarázatlan zúzódást is talált Jackson térdein és mindkét sípcsontja elülső oldalán. Hátán vágásnyomok voltak, melyek egy nemrégi esésre utalnak.

A popkirály arcát plasztikai műtétek hegeinek egész hálózata borította, orrnyerge eltűnt és orra jobb oldala részlegesen összeomlott.

A The Sun idézi a vélekedést, hogy a sztár személyi orvosa, Conrad Murray kardiológus adta be Jacksonnak a végzetes Demerol injekciót. (Ezt vasárnap este az orvos ügyvédje cáfolta.)

Felelősségre vonhatják az orvost azért is, mert a szívmegállás után az ágyban eszméletlenül fekvő énekesen kezdte meg a szívkompressziót, holott minden elsősegély-előírás szerint először kemény felületre kell helyezni a pácienst.

További sérüléseket okozhatott az újraélesztés során alkalmazott oxigénmaszk, valamint az intubálás is. Ironikus módon a vizsgálat azt is bizonyította, hogy Jackson sikeresen felépült bőrrákjából, miután mellkasáról eltávolították a kóros sejteket.

A Jackson család egy második boncolást is követelt, melyet szombaton hajtottak végre titkos helyszínen.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Fligo 2009. július 01. 10:56
  „mod.!
  akkor is...”
 • 30. Fligo 2009. június 30. 20:39
  „moderálva”
 • 29. Fligo 2009. június 30. 11:50
  „moderálva”
 • 28. stu 2009. június 30. 10:59
  „Szerintem az ö élete közel sem volt nevezhetö normálisnak már kiskorától kezdve,és az hozzott magával mindent.A fele dolgot meg mellémagyarázták,rákenték...”
 • 27. bszilvigyor 2009. június 30. 09:03
  „Válasz 22.stu-nak:) Én nem a művészi nagyságát vitattam. De miért törvényszerű, ha vki az egyik oldalon, mint művész meghatározó egyéniség , a másik oldalon mint magánember idővel egy emberi roncs? :(
  Vagy valaki áll e dolgok mögött és láthatatlanul is mozgatja a szálakat? "Egy kis idő még,és nincs többé gonosz, Nézed a helyét, és nincsen sehol. A szelídek pedig öröklik a földet, És gyönyörködnek a béke bőségében." ( Zsolt. 37:10,11)”
 • 26. libellula1980 2009. június 29. 22:47
  „" sztár 165,1 centiméter magas volt" az olasz hírekben, újságokban meg 1,78-at mondtak... "I DETTAGLI DEL <<SUN>> - Secondo il Sun Jackson pesava 51 chili: poco per un uomo alto 178 centimetri. " http://www.corriere.it/spettacoli/09_giugno_29/jackson_battito_medico_cc41c5b4-6492-11de-91da-00144f02aabc.shtml

  Most akkor hány centi... tudom nem lényeg,de azért nem mindegy...
  Nyugodjon békében.”
 • 25. f_babus 2009. június 29. 22:43
  „Köszi nem kell én értem.”
 • 24. stu 2009. június 29. 22:02
  „Ha gondolod,miután megnéztem,elmondom nagyjából mi van benne.Et már én is kerestem.”
 • 23. f_babus 2009. június 29. 21:52
  „http://www.youtube.com/watch?v=xvhwWDCV9Bo

  Csak egy kis semmiség. Nem tudom ki láthatta már nem tudom de gondoltam érdemes lenne megnézni. Sajnos angolul van, angolosok elönyben!!

  (9 részes)”
 • 22. stu 2009. június 29. 21:45
  „Hát igen.Hatalmas családja volt,pénzesek,akik segíthettek volna.Bár ki tudja,mennyire állt ellen neki.Az egyik hírben itt írták,hogy a dada,aki 10 éve nála dolgozott,kérte,hogy menjen elvonóra,de MJ árulónak titulálta,és kirúgta.Szerintem magának okozta a halálát.Eleve nem volt gyekekkora,és ez az egész életére kivetítödött.Aztán jöttek a betegségek,meg hogy megégett.Aztán hogy minden hazug váddal tönkretették lelkileg,aláásták emberi mivoltát az egész világ elött.Szerintem ez több,mint sok egy embernek.

  De a lényeg,hogy mindegy,hogy milyen volt a magánélete,mért kell ezzel foglalkozni.Foglalkozzanak csak azzal,amit nyújtott az emberek számára.A sok jó szám,a tánc,a felülmúlhatataean klippek,koncertek.Azt tagadhatatlan,hogy mennyi világrekordot ért el,ezek közül a legfontosabb,hogy 1 albumból 104.000.000 darabot adtak el,ezt a mai napig nem döntötte meg senki.Aztán ö találta ki eleve a videóklippeket.MTV sem lenne nélküle.Senki nem kapott egyszerre 1 gremidíjátadáson 7 gremit.Hogyan jön egy nevenincs nyúlbéle ide,hogy ezt semmibe vegye.Igazából az ilyen hülyék véleménye egyenlö a 0-val.Nem élt akkor,egyértelmü,hogy egy csitri.Foggalma sincs,mekkora sztár volt MJ azokban az idökben.Én sosesm felejtem el azokat az elsö klippeket.Teljesen oda voltak az emberek töle.Akkor jött be az MTV,és ha odakapcsoltam,hamarosan MJ szám ment.Szerintem hihetetlen,amit elért,és ez a fontos számunkra.Meg az,hogy 50.000.000$-ral adakozott az élete során.Ez is rekord.Rengeteget segített az embereken,és föleg a gyerekeken.Ez a fontos számunkra,nem a magánéletbeli furcsaságai.”
 • 21. Truder 2009. június 29. 21:32
  „19. hozzászólás bszilvigyor 2009.06.29. 20:37
  Ezt kérdeztem én is!Hol voltak,mikor segíteni tudtak volna még,mikor szükség lett volna rájuk!Ők a felelősek,ennyi erővel,nyugodt szívvel kijelenthetjük..”
 • 20. stu 2009. június 29. 21:30
  „moderálva”
 • 19. bszilvigyor 2009. június 29. 20:37
  „Azért azon elgondolkoztam,hogy hol voltak a szerettei azon idő alatt, amíg Ő idáig süllyedt. Tett-e valaki vmit annak érdekében, hogy kezeljék anorexiá-ját, talán vannak már magánklinikák,vagy hol voltak a sponzorok akiknek anyagi és netán erkölcsi felelősségük is lett volna, hogy olyan fizikai és szellemi állapotba hozzák szegényt ami szükséges az 50 koncert levezényléséhez. Vagy egyszerűen elég lett volna néhány Demerol??? - az élet megoldott néhány problémát és újakat generált. Én azért sajnálom mint Embert.Mint egy nagyon magányos Embert:((”
 • 18. arabella21 2009. június 29. 19:19
  „bocsánat, nem Fligónak ment a kritika, hanem széchenyi12-nek. elnézést Fligo!”
 • 17. arabella21 2009. június 29. 19:16
  „azért ilyen nagy hír ez az egész, mert nagy emberről volt szó. engem érdekel mi történt vele, mi okozta a vesztét. az, hogy hogy nézett ki, meg nem nagyon izgat, nem a külseje miatt kedveltem a zenéjét....
  fligo : azok a te tényeid. és nem mondhatóak éppen nyomdafestéket tűrőnek. ha vmiről nem tudsz normális kultúrált véleményt mondani NYILVÁNOSAN, hiába negatív, inkább hagyd, ne erőltesd.”
 • 16. Fligo 2009. június 29. 19:15
  „én is szeretnék 51 kg lenni! de a böröm színe tetszik. az orrom meg nem. de nincs pénzem megcsináltatni. asszem, ilyen maradok.
  Mindenkinek joga van olyannak lenni, amilyen akar lenni. Ha pénze is van rá, miért ne?
  Nem az elsö és nem is az utolsó volt Jacko, csupán elég híres volt ahhoz, h hírt csináljanak belöle.
  ennyi
  szép napot!”
 • 15. Fligo 2009. június 29. 19:08
  „kedves "14-es"!
  <moderálva>....
  te ott voltál? láttad? akkor lennének tények, ha bizonyítást nyert volna. de nem nyert.”
 • 14. széchenyi12 2009. június 29. 16:52
  „Fligo: nem értem mit nem értesz a hozzászóláson? Ezek tények, <moderálva>!”
 • 13. ineR 2009. június 29. 16:40
  „Ez azért kicsit durva :S. Bezzeg ha nem 1 ismert személyiség halt volna meg, akkor nem lenne róla több napos cikk, sőt nem is foglalkoznának vele. Menne a süllyesztőbe. Ezek úgy gondolják, h a "celebek" hallhatatlanok :S. Csupa szánalom. És kit érdekel, azért azt kérdezzék má meg :S.”
 • 12. pacalpöri 2009. június 29. 16:40
  „Tiszta Lendvai Ildikó!!!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baltával, fegyverrel támadtak rendőrökre Drávakeresztúron

Fegyverrel, baltával, üvegekkel és kövekkel támadt rendőrökre három testvér Drávakeresztúron, egyik… Tovább olvasom