Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Jacko bódult állapotban üzent a halála előtt

Néha bódult állapotról tanúskodó, néha rejtélyes üzenetek sorát hagyta hátra halála előtt néhány órával Michael Jackson.
A pop koronázatlan királya, aki 50 évesen, több hónaposra tervezett londoni koncertsorozatának nyitánya előtt néhány nappal halt meg, a News of the World - a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap - helyszíni riportja szerint fürdőszobája aranykeretes tükrére ragasztotta a világnak és saját magának szánt üzeneteit. A lap által látott üzenetek egyike arra emlékezteti az utókort, hogy "a holnap gyönyörű jövőt ígér". Jacko egyik barátjának értelmezése szerint ez felfedi, hogy az énekes élete utolsó pillanatáig "mennyire pozitívan" látta a világot - írta a brit újság.

Egy másik, nagybetűs kézírással papírra vetett rövid feljegyzésben az áll: "Szeretetet, sohasem erőszakot".

"Hálás vagyok, hogy a csodák mágnese lehetek" - olvasható egy további papírlapon. Ez a kifejezés a szenvedélybetegségükből, például alkoholizmusukból kigyógyulók amerikai önsegítő programjának jelmondata. Jackson barátai azt mondták a News of the Worldnek: ebből az üzenetből arra következtetnek, hogy a világsztár segítségért kiáltott gyógyszerfüggősége leküzdéséhez.

Egy prózaibb üzenetben Michael Jackson a jelek szerint saját magát próbálta emlékeztetni arra, hogy londoni koncertsorozatán ki ne hagyja egyik legnagyobb, Lionel Ritchie-vel közösen írt, 1985-ben felvett slágerét. "Énekeld a We Are The World című számot is az előadáson" - áll a cetlin. Egy másikon arra figyelmezteti magát, hogy fel kell hívnia Rod Temperton brit dalszerzőt és producert, aki több Jackson-világsiker társszerzője volt.

A News of the World forrásai szerint ez utóbbi üzenetek Jacko aggasztó szellemi állapotáról tanúskodnak, mivel "egészen nyilvánvaló dolgokra" is emlékeztetnie kellett magát. Az egyik bennfentes azt mondta: egyértelmű, hogy a énekes által szedett gyógyszerek "óriási mértékben hatottak" gondolkodására és memóriájára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekötötték a kajakkirálynő fejét

Szombaton késő délután a Maty-éri kajak-kenu és evezős központban kötött házasságot a háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa és Csányi Szilárd. Tovább olvasom