Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Izzódarabot találtak az újszülöttben - az apa perelne

Szeged - Egy Kiskunhalason született négynapos kislányt légzészavara miatt szállítottak a szegedi gyermekklinikára, ahol egy izzódarabot találtak a testében.


A szegedi gyermekklinika intenzív osztályán kezelik Jakab Ildikó Jázmint, légzészavar miatt. A kisbaba hétfőről keddre virradó éjszaka született császármetszéssel a kiskunhalasi Semmelweis kórházban. Megtudtuk: az anyát korábban a kecskeméti kórházban kezelték, mert veszélyeztetett terhes volt. Onnan önkényesen távozott pár héttel ezelőtt. A 2 kiló 30 dekával érkezett újszülöttet a szülés után légzészavara miatt intubálni kellett, amihez laringoszkópot használtak Kiskunhalason. A műszeren található, néhány milliméter nagyságú izzó egy darabja a gyermek szájába került, amit a baba azonnal lenyelt, de a légzési nehézségeit nem ez okozta – hangsúlyozta dr. Lengyel János, a kórház orvosigazgatója.

Az újszülött gyermeket a légzészavarral a szegedi gyermekklinika intenzív osztályára szállították, ahol lélegeztetőgépre tették. A vizsgálatok során észlelték a baba gyomrában az idegen testet. Az izzódarab pénteken a délelőtti órákban természetes úton távozott a pici testéből – így nem kellett megműteni. A baba állapotáról édesapja, Jakab Gábor azt mondta: úgy tudja, már jobban van.

Jakab Ildikó Jázmin véletlenül nyelte le az izzódarabot. A fotó még a halasi kórházban készült. Fotó: DM/DV
Jakab Ildikó Jázmin véletlenül nyelte le az izzódarabot. A fotó még a halasi kórházban készült.

– Naponta háromszor, négyszer is felhívom a szegedi klinikát. Legutóbb azt mondták, jobban van a kicsi, de még lélegeztetőn tartják – magyarázta a 30 éves apuka. Amint lehetséges, kérni fogják, hogy Kecskemétre szállítsák, mert az közelebb van hozzájuk. Az ötgyermekes szülők az első pillanatokat leszámítva még nem látták újszülött gyermeküket.

Az édesanya állapotáról is kérdeztük Jakab Gábort: élettársa, a 31 éves Kolompár Hermina a körülményekhez képest szintén jól van, saját felelősségére elhagyta tegnap a halasi kórházat. Az apa felháborodott azon, ami a kiskunhalasi kórházban történt: azt mondta, hogy hatósági vizsgálatot kért, és peren is gondolkodik.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. BabócsaiEugénia 2009. július 18. 21:55
  „Remélem, okként felróják az anyának, hogy nem működött együtt az őt kezelő, ellátó orvosokkal, amivel veszélyeztette a saját és születendő gyermeke életét. Nagyon remélem!!!!”
 • 24. BsBe 2009. július 13. 17:25
  „az anyát korábban a kecskeméti kórházban kezelték, mert veszélyeztetett terhes volt. Onnan önkényesen távozott pár héttel ezelőtt. A 2 kiló 30 dekával érkezett újszülöttet a szülés után légzészavara miatt intubálni kellett....
  Teljesen mindegy, hogy roma, vagy nem roma. Ha egy anya a gyermeke egészségét veszélyeztetve, önkényesen elhagyja a kórházat, ne akarja beperelni, a később gyermeke életét megmentőket.
  Feltehetően a hiba nem emberi mulasztás miatt, hanem kórházaink állapota "modern" felszereltsége miatt következett be. A szülők perelnének, az anya ismét saját felelősségére elhagyta a kórházat...”
 • 23. szilidzsi 2009. július 12. 17:15
  „dögös1-nek:
  Nem raszista, hanem rászistá. ;-)
  Egy érdekes eset, mert ők "olyan jó emberek" :
  A minap történt a balesetin, hogy egy 8 éves ... bekísért a 12 éves testvírje, mert volt egy csúnya seb a fején. Össze lett varrva a seb, majd ..... távozott. Éjszaka visszajöttek, hogy felszakadt a varrat, a valóság az, hogy a gyerek szedte ki a varratot, mer´ húzódott. Összevarrni már nem lehetett újra (letelt a 6 óra) , erre a purdé távoztában egy jól irányzott arcbaköpéssel hálálta meg a törődést.”
 • 22. dögös1 2009. július 12. 15:00
  „moderálva”
 • 21. Imcsi 2009. július 12. 13:26
  „Mivel az idegentest természetes úton távozott, nem kellene, hogy az ügynek folytatása legyen!
  Egyből az jutott az eszembe, ha valakit -kórházon kívül- visszahoznak a klinikai halálból, és közben esetleg bordája törik, akkor nem éppen ildomos a bordatörés miatt felelősségre vonni az újjáélesztő személyt!”
 • 20. AHA. 2009. július 12. 12:08
  „dögös1
  A génektől függ. sok köze nincs a neveltetéshez.
  Honnan olyan ismerős nekem ez a rettenetesen sok hibával írt hozzászólás?”
 • 19. dögös1 2009. július 12. 11:53
  „Nem a börszintöl fug hogy milyen lesz ha felnö hanem atol hogy hogyan van nevelve!!!”
 • 18. dögös1 2009. július 12. 11:47
  „moderálva”
 • 17. AHA. 2009. július 12. 11:42
  „dögös1
  Fogadj egyet örökbe! Vannak sokan akik arra várnak!
  Sok örömöd lesz benne ha felnő.”
 • 16. dögös1 2009. július 12. 11:30
  „Hogy lehetek ilyen mocskos emberek hiszen egy pár honapos babárol van szo!!!!!!!! Majd ha tiedel történe ilyen kiváncsi lenék mit csinálnátok????????Ez föleg neked szol te turabakancs:::::”
 • 15. Scandalli 2009. július 12. 09:30
  „A perelgetés az menne az ilyen kolompár fajtáknak...........de azért engem az is érdekelne,hogy mennyivel járultak a közösbe amikor a tb-t kellett befizetni.Vagy most akkor én is rasszista vagyok mert meg mertem kérdezni??:D:D:D:D:D”
 • 14. MTT 2009. július 12. 07:23
  „Persze, hogy perelne a szülő-pár, naná, valaki felvilágosította őket, hogy ebből lehet média hír is, pénz is... Tiszta horror, ahogy előadja a Délmagyar cikk írója, hogy "lélegeztetőgépen van"- erről annyit illik tudni, hogy a baba érdeke, hogy ne terhelje a tüdejét, ne kapjon tüdőgyulladást, semmi egyébről nincs szó, csak így másképp, baljósabban hangzik...nem amiatt, mert képtelen lenne önállóan lélegezni”
 • 13. Korrekt5 2009. július 11. 23:59
  „...rémisztö ahogy csüritek csavarjátok az esetet :(...ti mondjátok, hogy mi lessz a jövövel....hát igen, ha ti alakitjátok akkor siralmas, ha lehet siralmasabb:(

  Gondóltatok arra, hogy egy demokratikus nyugati államban hogyan kezelik az ilyen esetet, függetlern fajra szinre való tekintet nélkül?
  Gyerekek, messze van a messze, kapaszkodó felfelé vagy zuhanás folytatódik.”
 • 12. Túrabakancs 2009. július 11. 20:54
  „Én azon röhögtem szénné magamat mikor a kommentátor elmesélte,
  hogy az izzó természetes úton távozott a testéből! Ezek szerint még egy nyavalyás lámpa sem bírja elviselni hosszabb ideig ezt a gazdatestet. Pfújj, rasszista lámpa! :)”
 • 11. kema 2009. július 11. 20:41
  „És ugye ne gondolja azt az ember, hogy azért ment haza a "kedves" anyuka, hogy otthon nyugodtan cigizhessen, vagy akár ihasson... Biztosan hiányzott neki a nyüzsgés... :DDDDDDDDD
  Hajrá felnövekvő nemzedék... És amilyen a mai magyar törvénykezés, tuti, hogy milliókat fognak kifacsarni a kórházból.

  Szilidzsi!
  "Elgondolkodtam, ha egy fehér emberrel történik ez, akkor is ekkora hírt csinál-e belőle a média?"
  Nem, biztos lehetsz benne, hogy nem...
  Meg az is szép, hogy harmincéves "házaspár", és öt gyerek... bicska kinyílós szmájli...”
 • 10. szilidzsi 2009. július 11. 17:06
  „moderálva”
 • 9. Primax 2009. július 11. 14:22
  „Miért érzem úgy, hogy csak a pénz miatt indul(na) a per ?
  Nem pedig segítő szándékból, hogy mások ne járhassanak így.”
 • 8. szilidzsi 2009. július 11. 13:30
  „Elgondolkodtam, ha egy fehér emberrel történik ez, akkor is ekkora hírt csinál-e belőle a média?
  Ha perelni fog, ide a rozsdás bökőt, hogy pár lecsúszott ügyvéd a pártfogásába veszi őket, és meg is van az ingyenreklám. A gyereket sajnálom, mert nem tehet arról, hogy hova születik. Ötödiknek! Az apa meg hálát adhatna a devlájának, hogy megmaradt a poronty, ha már egyszer volt annyi eszük, hogy meglógtak a kórházból, az anya meg otthon szült.”
 • 7. viperetta335 2009. július 11. 11:31
  „Először nem értettem,miért kell egy veszélyeztetett terhesnek elmenekülnie a kórházból,de aztán láttam,hogy mi a vezetékneve, meg még Hermina is szegény...na,szóval,szegény gyerek...”
 • 6. bocikriszti 2009. július 11. 10:57
  „sziasztok. csak 5 hozzászólás, de fexek a röhögéstől. :)”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bikini Trend 2009 - Feltűnő darabok merész csajoknak!

Divat - Mindegy, hogy homokos tengerpart, a Balaton vagy csúszdás élményfürdő, egy dologra szükség… Tovább olvasom