Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Isten vesztésre áll az ufókkal szemben

Többen hisznek az ufók, a szellemek és más idegen lények létezésében, mint ahányan Istenben. Ez derült ki egy Nagy-Britanniában elvégzett felmérésből.
A britek 54 százaléka azt állítja magáról, hogy hisz az Isten létezésében, közben a természetfeletti lények, a paranormális jelenségek vagy a földönkívüliek létezésében 58 százalékuk hisz.

A kutatásból kiderül az is, hogy több a nő azok között, akik hosznek a megmagyarázhatatlan jelenségekben. Gyakrabban keresnek fel médiumokat vagy jósokat is, mint a férfiak.

A háromezer megkérdezett negyede mondta azt, hogy találkozott már élete során paranormális jelenséggel, 37 százalékuknak pedig a szellemek és a földönkívüliek határozzák meg alapvetően világnézetüket.

Vajon a Kisalföldön is hasonló az arány? Olvassák el korábbi cikkünket és nézzék meg a galériáinkat az azonosítatlan repülő tárgyakról!


UFO - 2000-2008

Olvasóink írták

 • 9. Rocky 2008. november 26. 14:14
  „T. Egressy!

  Miből gondolod, hogy ,,az ufo baromság meg néhány agyalágyult feltünési viszketegsége"? (Az meg főleg nem következik ebből, hogy újabb keletű 2000 évnél.)
  Elég régre nyúlik vissza az emberi civilizáció történetében az a gondolat, hogy az égből érkeztek emberek (v. istenek) a Földre. Az egyiptomi napisten kultusz is nagyjából erről szól, sőt sokak véleménye szerint a Bibliában is szerepel ilyen történet - Ezékiel próféta könyvét ugyanis egy csillagközi jármű leírásának vélik.

  Persze az ilyen állítólagosan tapasztalt találkozások semmivel sem megalapozottabbak, mint bármelyik vallás, beszélhetünk egyszerű legendákról. Vannak azonban nehezen magyarázható dolgok.
  Abból, hogy modern kori dolognak tartod az UFO-őrületet, gondolom, nem hallottál még a dogonokról. Ez az afrikai törzs - egyéb csillagászati adatokon kívül - rendkívül pontos információkkal rendelkezik a Sirius B csillagról (amit persze ók nem így hívnak, de a pontos adataik alapján egyértelműen beazonosítható, hogy erről van szó), és azt vallja, hogy abból a naprendszerből származó látogatóktól kapták ezeket az információkat. Hogy mióta adják át nemzedékről nemzedékre ezeket az információkat, azt nem tudni pontosan, de annyi biztos, hogy több száz éve megy ez már így.
  A dolog pikantériája, hogy a XIX. sz. közepéig a ,,civilizált világ" semmit nem tudott erről a csillagról, még a létezését sem. Rendkívül kis mérete miatt ugyanis szabad szemmel nem látható, de még az akkori távcsövekkel sem volt észlelhető. Ekkor azonban a Sirius A pályájában észlelt anomália alapján következtettek arra, hogy valami másik égitestnek lennie kell a közelében, ami ezt a hatást kiváltja. Pár évtizeddel később már sikerült is észlelni valami halvány maszatot a távcsőben, ami igazolta a feltevést. Annyira nehezen észlelhető, hogy a technika fejlődésével is csak 1970-ben sikerült értékelhető fotókat készíteni róla. Az egyre bővülő információhalmaz pedig szépen egybecseng azzal, amit a dogonok már régóta tudnak. Honnan tudják ezek a technikai eszközökkel nem rendelkező kecskepásztorok évszázadok (vagy évezredek) óta azt, amit csak napjaink csúcstechnológiájával sikerül kiderítenünk?
  Szemben a bibliai állítólagos jövendölésekkel, amiről nem tudjuk, hogy tényleg az írta-e az esemény előtt, akinek tulajdonítják, vagy valaki más utólag (és az elemzések rendszerint az utóbbira utalnak), a dogonok esetében ez nem kérdés, hogy tényleg előbb tudták-e ezen infokat, mint az a tudomány számára megfigyelhető lett volna, mert utóbbi a szemünk előtt zajlott/zajlik.
  Talán az ilyen esetek miatt van ay, hogy többen hisznek a földönkívüliekben, mint Istenben?”
 • 8. Szilágyi_Zsolt 2008. november 25. 22:18
  „Igazán hitetlen ember nagyon kevés van. A legnihilistább embernek is "Jaj, Istenem!" az első szava, ha mondjuk azt hallja, hogy valamelyik szerette autóbalesetet szenvedett. Isten van. Nem biztos, hogy hosszú szakállú, méltóságteljes öregember, ahogy ábrázolják, de létezik. Nem is szabad elképzelnünk, hogy milyen, elég, ha tudjuk, hogy van. A hitünk éltet minket, nem igaz? Vagy magyarázza meg valaki, mi az, hogy idő. Mikor kezdődött? És mikor elkezdődött, mi volt előtte? Olyan nincs, hogy semmi sem volt előtte, mert lehet, hogy Világegyetem nem volt, de attól még a másodpercek ketyegtek. Apropó, Világegyetem! Mekkora? Hol van vége? Végtelen? Az nem lehet. De ha van vége, akkor mi van utána? Semmi nem lehet, mert a légüres, nagy büdös semmi is VALAMI. Na? Olyan kérdések ezek, amelyekre csak egy mindent teremtő, mindent átlátó Isten adhat választ, a primitív emberi agy nem. Aki pedig nem hisz a földön kívüli életben, annak Lipótmezőn van a helye. Persze nem azt mondom, hogy éjszakánkét repülő csészealjak cirkálnak a házunk fölött, és nagy fejű, nagy szemű, satnya testű zöld lények ülnek benne, meg kivágják a marhák nyelvét, meg gabonaköröket csinálnak, meg elrabolják az embereket, mert ez jó eséllyel csak hülyeség. De már azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a milliárd galaxis billió csillagának trillió bolygója közül csak a Földön fejlődött volna ki az élet! Mitől lennénk mi egyediek? Ha máshol is volt egy kb. Nap-tömegű, -nagyságú és -fényességű csillag, annak is létrejött egy kb. 150 millió km távolságban keringő, 12500 km átmérőjű bolygója, amelyen volt hidrogén és szén, akkor miért ne indult volna meg azon is az élet fejlődése? És miért ne indult volna hasonló irányba az evolúció? Jó, nem biztos, hogy ott is lett afrikai elefánt meg pápaszemes medve, de nyilván ott is alakultak ki biotópok, azokat is benépesítették élőlények, amelyek aztán környezetüknek megfelelően alakultak, és akár emberszerű értelmes lények is lehettek belőlük. Vagy ott a fókaformájú állatok lettek a legmagasabb rendűek, mit tudom én. De kell, hogy legyen élő és mozgó lény, a földieken kívül is. Nem vagyunk egyedül, egész biztosan nem, ám sajnos nincs módunk rá, hogy kapcsolatba kerüljünk velük.”
 • 7. knifemaster 2008. november 25. 22:07
  „#5
  Bizonyítsd! :D”
 • 6. Pancsuri 2008. november 25. 18:01
  „Érdekes cím! Isten kontra UFO?! Attól függ, hogy kit, vagy mit hiszünk Istennek. Igazad van Catherina, ki minek nevezi. Ezt a témát nem lehet pár mondatban elintézni, ezért nem nagyon mennék bele. Az igaz, hogy a kereszt már kétezer éve áll, de kedves Egressy hidd el semmi nem történik "véletlenül". Tisztelem azokat az embereket akik hisznek valamiben, legyen az Isten, UFO vagy bármi. De a fontos az, hogy hisznek!!! És ezt nem lehet senkitől elvenni. Ezért kiváncsi lettem volna arra, hogy a felmérésben hányan mondták azt, hogy egyikben sem hisznek.”
 • 5. Egressy 2008. november 25. 16:43
  „A kereszt már kétezer éve áll!! Az ufo baromság meg néhány agyalágyult feltünési viszketegsége!”
 • 4. laliho 2008. november 25. 16:40
  „Hm...érdekes. Pedig Isten is földönkívüli. :) Nem a Földön él.”
 • 3. patriot 2008. november 25. 16:17
  „..hát persze mert aki Istennel találkozott nemigen tudja megosztani "élményeit" másokkal.”
 • 2. Misztertejfel 2008. november 25. 15:00
  „Pedig én ikszre vettem.”
 • 1. Catherina 2008. november 25. 12:27
  „én is hiszek egy magasabb intelligenciában....ami létrehozta ezt a világot vagy egy másikat, mert ekkora törvényszerűségekkel , egyensúllyal, nem lehet semmi véletlen ....aztán, hogy ki minek nevezi ....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európába érkezett Britney Spears

Ahelyett, hogy a hálaadási hétvégét az Egyesült Államokban töltené, Britney Spears kedden Los… Tovább olvasom