Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Ismét előkerülhet Michael Jackson gyermekmolesztálási ügye

Egy áprilisban kezdődő perben ismét előkerülhet a néhai sztár gyermekmolesztálási ügye.
Egy áprilisban kezdődő perben - amelyben a koncertszervező AEG Live felelősségét vizsgálják Michael Jackson halálának ügyében - ismét előkerülhet a néhai sztár gyermekmolesztálási ügye, amelynek vádpontjai alól az énekes annak idején tisztázta magát.

Egy Los Angeles-i bíróság csütörtökön úgy döntött, hogy a perben az AEG Live ügyvédei előáshatják a gyerekmolesztálási ügyet a sztár gyógyszerfüggőségének bizonyításával kapcsolatban.

A polgári peres eljárás hosszú ideig tartó jogi hercehurca nyomán április másodikán indul a bíróságon, és várhatóan három hónapig tart majd. A pert a sztár gyermekei, Prince, Paris és Blanket (Prince II) nevében nagyanyjuk és gyámjuk, Katherine Jackson indította.

Michael Jackson 2009-ben váratlanul hunyt el Los Angelesben, miközben az AEG által szervezett nagyszabású koncertsorozatra készült. A perben azzal vádolják a koncertszervezőt, hogy nem vette figyelembe, milyen rossz egészségi állapotban van az énekes, és gondatlanságával hozzájárult a halálához.

Jackson orvosi segítségre szorult a felkészülés alatt, ám a kezelőorvosának szerződtetett Conrad Murray számos orvosi műhibát követett el - többek között műtéti altatót kötött be Jacksonnak és felügyelet nélkül hagyta -, ami a sztár halálához vezetett. Murrayt ezért 2011-ben négyévi börtönbüntetésre ítélték.

A popsztárt 2005-ben Kaliforniában állították bíróság elé azzal a váddal, hogy molesztált egy 13 éves fiút, akivel összebarátkozott, és vendégül látta Neverland nevű birtokán. A több mint négy hónapig húzódó bírósági tárgyalás végére Jacksont minden vádpont alól felmentették.

Olvasóink írták

  • 1. oxana 2013. március 22. 11:24
    „Mért nem nyugodhat békében?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kate Winslet egy kamaszoknak szóló bestseller filmfeldolgozásában szerepel

A Divergent című, kamaszoknak szóló bestseller trilógia filmfeldolgozásában vállalt szerepet az… Tovább olvasom