Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Internetes radírral mindent törölhetünk

Internetes radírt fejlesztettek német szakemberek azoknak a feledékeny netezőknek, akik csak akkor döbbennek rá korábbi hanyagságukra, amikor egy-egy viccesnek tekintett korábbi fényképük miatt kerülnek kínos helyzetekbe.

Az X-Pire szoftvercég kifejezetten a Facebook, a MySpace, illetve az ezekhez hasonló közösségi oldalak felhasználóinak ajánlja azt a szoftveres megoldást, amellyel bizonyos idő után automatikusan törölni lehet a neten megjelenített fényképeket.

A publikálni kívánt fotókat mindössze feltöltés előtt kell megnyitni a kódoló szoftverrel, amely a képhez egy érvényességi kulcsot csatol. A kép minden egyes megjelenítése előtt a tárolt kulcs a szolgáltatáshoz rendelt központi adatbázisban ellenőrzi az érvényességet, így a tetszőlegesen beállított dátum letelte után kép tartalma többé nem jeleníthető meg.

Az előfizetéses szolgáltatás három hónapra 6,99 euróba (1923 forintba), egy évre pedig 23,99 euróba (6599 forintba) kerül.
"A szoftver nem a tudatos, az internet kockázataival tisztában lévő felhasználóknak, hanem azoknak a tömegeknek készült, amelyek nem akarnak többé azon aggódni, hogy akarva vagy meggondolatlanul, milyen képeket töltöttek fel a netre" - magyarázta Michael Backes, az X-Pire alapítója.

A fejlesztők azonban azt is hangsúlyozzák, hogy a szoftverük nem jelenthet mindenre megoldást és azoktól sem véd, akik a netes tartalmak a világhálóról a saját gépükre mentik le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi 200 millió YouTube-videót néznek mobiltelefonokon

Napi 200 millió YouTube-videót okostelefonnal vagy más, internetkapcsolattal rendelkező… Tovább olvasom