Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Ingyen épített luxus lakóparkot a szülőfalujában

A férfi egyszerűen ledózeroltatta szülőfalujának ázott fakunyhóit és sáros útjait, és az egészet újraépítette modern köntösben.
Xiong Shuihua Kína déli részén született egy szerény, lemaradott faluban. Mégis nagy szerettel gondol vissza gyermekkorára, ahol szeretetben nevelkedett, és a falura, ahol mindenki mindenben segítette a másikat - írja a Daily Mail.

A férfi idővel kinőtte magát a szegényes közegből. Az acéliparban próbált szerencsét, 54 éves korára pedig multimilliomossá vált. A tehetős üzletember aztán úgy döntött, viszonozza a helyiek jószándékait.

Öt évvel ezelőtt a helyiek lemaradott kunyhókban éltek, szegény körülmények között. Az üzletember az egész területet ledózeroltatta és luxus lakóparkot épített a helyére, 72 család számára.

A megújult lakópark.
A megújult lakópark.

Az idősebbek és a legszegényebbek napi háromszori ingyen étkezést is kaptak mesés új lakásaikhoz, hogy a férfi biztos legyen benne, senki nem éhezik szeretett falujában.

"Egy idő után jóval több pénzem volt már annál, amit fel tudtam használni. Azt azonban soha nem felejtettem el honnan jöttem, és kinek mit köszönhetek. Biztos akartam lenni benne, hogy az emberek, akik egykor rengeteget segítettek nekem, nem szenvednek hiányt semmiben" - mesélte Xiong Shuihua.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kincseken vesztek össze a múzeumok

Négy krími múzeum nyújtott be keresetet egy amszterdami múzeum ellen, mert az nem szolgáltatta… Tovább olvasom