Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Ilyenek vagyunk - mi nők

Tudod milyen a "tipikus" magyar nő? Milyen értékeket tart a legfontosabbnak? Mivel tölti a szabadidejét? Mennyire ügyel az alakjára és az egészségére? Mindeközben odafigyel arra is, hogy milyenek nőtársai és próbál különbözni, hiszen nem akar "tipikus" lenni - derül ki a GfK Hungária kutatásából.

A magyar nők számára a család védelme, szeretteik biztonsága jelenti az életüket vezérlő legfontosabb értéket. A tíz legfontosabb érték között szerepel a jókedv, a tisztesség, a béke és a belső harmónia, az anyagi biztonság, a büntetés, a hitelesség, a barátság és az igazságosság is. Az önbecsülés csupán a 9. helyre szorult.

A tradíció él

A magyar nők nem lázadnak a hagyományos társadalmi szerepek ellen - több mint háromnegyedük egyetért azzal az állítással, miszerint egy férfinak mindenkor biztosítania kell az anyagiakat és 71 százalékuk véli úgy, hogy elsősorban a nők feladata a háztartás és a család dolgairól gondoskodni. Ezzel egyidejűleg a nők nagyobb arányban(64 százalék) érzik úgy, hogy sok lemondással jár a család. A hölgyek 47 százalékára jellemző, hogy úgy érzi, fárasztja a mindennapi rutin.

Családfenntartó
Családfenntartó


A magyar nő időbeosztásában heti rendszerességgel szerepel: a fizetett munkával töltött idő 39,1 óra, együttlét házastársával vagy valaki mással, aki fontos 36,2 óra, együttlét gyermekeivel 35,5 óra, tévénézés 16,6 óra, internethasználat (nem munkára) 11,3 óra, főzés 10,7 óra, házimunka 9,2 óra.

Családfenntartó
Családfenntartó


Szórakozás - otthon

A nők 68 százaléka ért egyet azzal, hogy jobb otthon eltölteni egy-egy csendes estét, mint elmenni valahová. A férfiak valamivel szívesebben mozdulnak ki. A legtöbb nőnek alig jut ideje az aktív kikapcsolódásra.

Szexistennő


Természetben, parkban vagy szabadtéri helyeken tízből négy nő tölti idejét heti rendszerességgel és testedzésre is csupán tízből hárman szánnak időt. Ha idejük jut rá, legtöbben zenét hallgatnak, újságot, magazint, illetve könyvet olvasnak. Múzeumba, illetve kiállításra tízből kettő sem jut el közülük hetente, de sportrendezvényekre, diszkóba és éjszakai klubokba, moziba is csak hasonlóan alacsony arányban járnak.

Szexistennő
SzexistennőA nők tévéműsorai


A legkedveltebb televíziós műfajok a nők körében: a sztárok és híres emberek életét bemutató műsorokat tíz hölgyből négy szívesen nézi. A kulturális műsorokat a nők 43 százaléka. A divatról szóló műsorok, a sorozatok kedveltebbek a nők körében, az úti beszámolók, riportok, a szórakoztató show-műsorok, valamint a nyereményjátékok, kvízműsorok esetében is több a női néző.

A legjobb anya
A legjobb anya


Fókuszban a tökéletes alak

A nők jellemzően odafigyelnek a táplálkozásra - meg az alakjukra. Azok körében, akik állításuk szerint gondosan megválasztják ételeiket, 70 százalékos arányt képviselnek a hölgyek. A nők jobban kedvelik az egészséges táplálkozáshoz kapcsolható élelmiszereket: 66 százalékuk fogyaszt szívesen ízesített vagy gyümölcsjoghurtot, 64 százalékuk barna kenyeret és 38 százalékuk müzlit, gabonapelyhet.

Otthon is szépségkirálynő
Otthon is szépségkirálynő


Emellett a szárnyashúsok, a tej, a natúr joghurt, a zöldségek, gyümölcsök és saláták is kedveltebbek valamivel a hölgyek körében, mint az uraknál.


Házitündér
Házitündér


Vásárlás tervezve és "csak úgy"

Magyarországon a bevásárlást jellemzően a nők intézik. A nők számára a vásárlás többet jelent a szükséges termékek beszerzésénél. Csupán 16 százalékukra igaz, hogy "csak leemel valamit a polcról, és már megy is". 35 százalékuk szívesen tölti idejét vásárlással és kirakatok nézegetésével. A hölgyek hajlamosabbak olyan terméket is megvásárolni, amelyet nem terveztek előre.

Házitündér
Házitündér


A magyar nők is szeretik a "szép dolgokat" - szívesen adnak tanácsot vásárláshoz. Sokan úgy gondolják, hogy a szép dolgok birtoklása megmutatja a világnak, vitték valamire. De nem általános, hogy presztízsmárkát vásárolnának. 


Az elvárások a ma társadalmában jóval nagyobbak a nők irányában, mint bármely korábbi évtizedben. A szerepeknek való megfelelés pedig sokszor napi 48 órát igényelne. Hogy mi megy minek a rovására, kitől, miből vesz el a nő, mikor tevékenységei valamelyikét előtérbe helyezi - természetesen egyénfüggő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

18+! Milyen a jó szex a férfi szerint?

Szeretnél ellenállhatatlanul vadító szerető lenni? Tudd meg, milyen szexre vágyik a férfi, és… Tovább olvasom